23.01.2014

Biscuiti cu scortisoara si glazura de lamaie/ Cinnamon cookies with lemon glaze









Acesti biscuti ii facusem inainte de Craciun, sunt tare buni, iar reteta am luat-o de la blog-ul Timeei


Ingrediente:
250 gr unt la temperatuta camerei
150 gr zahar
1 ou
2 lingurite scortisoara
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
in jur de 500  gr de faina

Glazura:
zeama de la o jumatate de lamaie
zahar pudra cat cuprinde



Preparare:
Amestecam bine untul cu zaharul si oul, apoi adaugam scortisoara, sarea si praful de copt. La sfarsit punem pe rand faina, pana rezulta un aluat compact si nelipicios.

Lasam aluatul la odihnit pentru 20 de minute la rece, apoi il intindem , pe masa infainata si decupam forme dorite. Coacem biscutii la 175 de grade pentru aproximativ 10-12 minute.

Glazura se prepara in felul urmator: in zeama de lamaie adaugam putin cate putin zahar pudra pana rezulta o glazura albicioasa, nu foarte groasa nici foarte subtire, pe care o intindem pe fiecare biscuite. Deasupra putem presara bombonele.
In reteta Timeei , in glazura se pune si scortisoara.


Sunt foarte buni, pofta buna!

Trimiteți un comentariu