28.02.2013

Basil tomato cream soup/ Supa crema de rosii



O supa crema delicioasa si usor de facut.

Ingrediente:
2 morcovi
2 cepe
radacina de telina
1 bat de telina
o mana buna de busuioc
o cutie conserva rosii( 500 gr)
sare si piper
putin ulei de masline
apa



Preparare:
Se curata legumele si se taie in bucati. Se pun la calit in putin ulei de masline, cateva minute, apoi se adauga apa cat sa le acopere.Adaugam conserva de rosii, ideal ar fi sa folosim rosii proaspete si foarte coapte, dar eu nu am avut , spalam si busuiocul si-l punem si pe el in oala si lasam pana se fierb legumele.
In timp ce supa fierbe puteti pune la cuptor felii de paine pe care le stropiti cu ulei de masline si peste care presarati busuioc, oregano, rozmarin...ce preferati, sare si piper si le lasati pana se rumenesc frumos deasupra.
Dupa ce legumele au fiert, nu ramane decat sa pasati supa cu mixerul stick pana aveti o pasta omogena , nu foarte groasa ,nici foarte subtire. Potriviti supa de sare si piper,dupa care o serviti cu paine prajita....delicioasa.




Pofta Buna!

23.02.2013

Biscuiti cu unt de arahide, fara faina/ Flourless peanut butter cookies


Daca sunteti iubitori de Peanut Butter, atunci sunt perfecti acesti biscuiti, se fac rapid si cer doar 3 ingrediente.
Eu sincera sa fiu , nu iubesc  untul de arahide, dar aveam un borcan in casa, pe care am zis sa-l folosesc cumva in loc sa-l arunc, asa am gasit o reteta simpla, se fac foarte rapid si mi-au chiar placut, cam dulci pentru gusturile mele, dar oricum buni.


Deci, aveti nevoie de 250 gr unt de arahide, 250 gr zahar(eu am pus brun) si un ou. Amestecati toate ingredientele , dupa care formati bile , pe care le presati usor cu furculita , in cruce.
Se pun la cuptor pentru 10-12 minute, nu mai mult ca se ard repede, la 170 de grade.
Se lasa sa se raceasca in tava. Au iesit 15 bucati.


Pofta Buna!!!!

21.02.2013

Nemo Cake

Pe 17 luna aceasta,fiul meu cel mic a implinit 2 ani, ocazie cu care i-am facut acest tortulet, nispirata fiind din creatiile minunate ale Giovannei.



20.02.2013

Valentine's Day Cake


Aici e mare valva de Ziua Indragostilor, peste tot se sarbatoreste, iar la scoala fiului meu s-a organizat o tombola pentru copii, iar noi parintii am contribuit fiecare cu ce am vrut(biscuiti, tort, animale de plus....etc) Normal ca eu am facut un tortulet, in speranta ca voi bucura inima vreunui copil.

Sper ca am reusit, desi nu stiu cine la castigat si daca a placut:))

18.02.2013

Biscuiti vitralii pentru Provocarea Secreta

Pentru luna februarie  Diana , gazda pe aceasta luna a Provocarii Secrete, mi-a repartizat urmatorul blog din care eu am ales sa fac biscuiti vitralii, perfecti pentru Ziua Indragostilor, dar normal ca-i  puteti face si cu alte ocazii, sunt foarte draguti .


Ingrediente:
200 gr faina
100 gr unt
40 gr cacao
100 gr zahar
1 ou
1 lingurita scortisoara
un praf de sare
bomboane



Preparare:
Din ingredientele de mai sus framantati un aluat pe care il puneti la rece o ora, dupa care il intindeti si decupati forma dorita, iar in mijloc cu aceeasi forma( dar mai mica) sau cu alta forma decupati,ii asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar in fiecare forma decupata in biscuite asezati bucatele de bomboane.
Ii dati la cuptor, 180 de gradeC , in jur de 12-15 minute.
Ii scoateti din coptor si- i lasati sa se raceasca in tava.

Pofta Buna!








13.02.2013

Spinach and ricotta lasagna roll ups

Oh ce mancarica pe gustul meu:) deja imi lasa gura apa cand ma gandesc la ele. Le-am facut dupa ce am vazut pe un site ceva asemator asa ca m-am si pus pe treaba.Cantitatile pentru umplutura le-am ales "la ochi" .
 
Ingrediente:
9 foi lasagna
250 gr ricotta
1 ou
250 gr spanac congelat
2 linguri crema de branza
cascval ras
parmezan ras
sare
 
Pentru sos Beschamel;
50 gr unt
250 gr lapte
250 gr smantana pentru frisca
1 lingura rasa faina
parmezan ras
sare si piper
 
 
Preparare:
Fierbem lasagna dupa instructiunile de pe ambalaj, dupa care le scurgem si le asezam pe hartie cerata sau ungem suprafata de lucru cu putin ulei.
Preparam sosul:punem untul la topit, adaugam faina, lasam un minut apoi adaugam laptele si frisca,parmesanul si lasam sa se ingroase dupa care potrivim de sare si piper.
Umplutura: amestecam ricotta cu crema de branza, oul, o mana buna de parmezan, o mana de cascaval ras si spanacul dezghetat si scurs de apa. Potrivim de sare.
 
 
Asamblare
Ungem tava cu putin unt si punem pe fund putin sos. Punem umplutura pe fiecare foaie de lasagna, le rulam, dupa care le asezam in tava. Peste ele turnam restul de sos, presaram cascaval ras si le introducem la cuptor pana se rumenesc deasupra.
 
Au fost tare bune, singura chestie ce v-o recomand e sa faceti sos mai mult si sa nu-l puneti pe tot in tava, iar dupa ce le scoateti din cuptor daca le vrei cu mai mult sos il aveti la dispozitie:)



Pofta Buna!

07.02.2013

Cotlet de porc la cuptor


Cred ca la fel ca si mie, vi se intampla sa nu mai stiti ce sa faceti de mancare, sau cum sa mai pregatesc carnea sa fie diferit de alta data.....asa si in reteta de azi ,satula fiind de friptura sau snitele, am ales sa pun feliile de cotlet(condimentate) peste ceapa, morcovi si ardei grasi. Desupra carnii am pus bucatele de unt,usturoi si patrunjel verde.
Am dat tava la cuptor,in jur de 30 de minute.
Langa am facut cartofi copti, tot in cuptor si normal un pic de mujdei:)


Pofta Buna!!!