13.02.2013

Spinach and ricotta lasagna roll ups

Oh ce mancarica pe gustul meu:) deja imi lasa gura apa cand ma gandesc la ele. Le-am facut dupa ce am vazut pe un site ceva asemator asa ca m-am si pus pe treaba.Cantitatile pentru umplutura le-am ales "la ochi" .
 
Ingrediente:
9 foi lasagna
250 gr ricotta
1 ou
250 gr spanac congelat
2 linguri crema de branza
cascval ras
parmezan ras
sare
 
Pentru sos Beschamel;
50 gr unt
250 gr lapte
250 gr smantana pentru frisca
1 lingura rasa faina
parmezan ras
sare si piper
 
 
Preparare:
Fierbem lasagna dupa instructiunile de pe ambalaj, dupa care le scurgem si le asezam pe hartie cerata sau ungem suprafata de lucru cu putin ulei.
Preparam sosul:punem untul la topit, adaugam faina, lasam un minut apoi adaugam laptele si frisca,parmesanul si lasam sa se ingroase dupa care potrivim de sare si piper.
Umplutura: amestecam ricotta cu crema de branza, oul, o mana buna de parmezan, o mana de cascaval ras si spanacul dezghetat si scurs de apa. Potrivim de sare.
 
 
Asamblare
Ungem tava cu putin unt si punem pe fund putin sos. Punem umplutura pe fiecare foaie de lasagna, le rulam, dupa care le asezam in tava. Peste ele turnam restul de sos, presaram cascaval ras si le introducem la cuptor pana se rumenesc deasupra.
 
Au fost tare bune, singura chestie ce v-o recomand e sa faceti sos mai mult si sa nu-l puneti pe tot in tava, iar dupa ce le scoateti din cuptor daca le vrei cu mai mult sos il aveti la dispozitie:)



Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu