15.06.2013

Pachetele cu ciuperci

 Se fac rapid si sunt asa de bune.

Ingrediente aluat:
200 gr unt
400 gr faina
apa rece cat cuprinde
sare
un ou pt uns

Ingrediente umplutura:
in jur de 350 gr ciuperci
un cub de unt
o lingura de smantana
sare dupa gust


Preparare:
Amestecati faina, sare si unt , apoi adaugati putin cate putin apa rece pana aveti un aluat compact si elastic . Il inveliti in folie alimentara si-l dati la rece pana preparati umplutura.

Pentru umplutura curatati si taiati felii ciupercile, apoi le caliti in putin unt, pana scade zeama lor. La sfarsit adaugati sare dupa gust si o lingura de smantana.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade C.
Intindeti aluatul subtire, decupati cercuri mai mari, puneti pe fiecare umplutura, apoi le indoiti , iar capatul il presati cu furculita sa nu se deschida la copt.


 
 
 Le ungeti pe fiecare cu ou batut, apoi le dati la cuptor pana se rumenesc frumos, in jur de 40 de minute.





Sunt foarte bune, a 2 - a zi sunt parca si mai bune.

Pofta Buna!



Trimiteți un comentariu