08.06.2013

Cupcakes cu capsuni/ Strawberry cupcakes





Luna trecuta nu am participat la provocare, blog-ul care imi era aferent mie nu exista, apoi gazda mi-a sugerat sa fac de la ea ceva daca doresc, dar desi am vrut si-mi alesesm ce sa fac, nu am reusit ....imi cer scuze.

Acum sa fiu rapida si sa nu mai ratez provocarea m-am pus pe treaba si am facut niste cupcakes-uri delicioase , pentru care ii multumesc lui http://bonmotcuisine.eu/, blog-ul meu pentru aceasta luna.

Am adus niste modificari, in reteta originala se foloseau fructe de padure, iar pentru frosting mascarpone, dar eu am adaptat reteta la ce aveam eu in frigider, asa ca ,in loc de fructe de padure am folosit capsuni, iar in loc de mascarpone am folosit crema de branza.
Sper sa nu fie o problema ca reteta aceasta fusese aleasa tot pentru provocarea secreta....dar salivam la gandul lor, trebuia sa le fac:))


Ingrediente:
Mie mi-au iesit 8 buc....daca vreti mai multe dublati cantitatile.
2 oua
50 ml ulei
100 gr faina
2 linguri migdale macinate
esenta de vanilie
4 linguri de zahar
un vf de cutit de praf de copt
fulgi de migdale(nu am avut)
4 capsuni, fiecare taiati in 2-a


Pentru frosting:
250 gr crema de branza
4 linguri zahar pudra
cativa capsuni pisati(4-5)


Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade C.
Bateti spuma albusurile impreuna cu zaharul. Adaugati galbenusurile, pe rand, uleiul, vanilia, si amestecati usor. Faina o amestecati cu praful de copt si migdalele macinate, apoi le adaugati la compozitie.
Puneti compozitia in forme de briose, puneti in fiecare jumatate de capsuna, iar deasupra fulgi de migdale si le coaceti in jur de 15 minute.


Dupa ce s-au copt le lasati la racit.
Intre timp pregatiti frosting-ul: pisati capsunii, iar crema de branza o frecati cu zaharul pudra, apoi adaugati si capsunii pisati.
Spritati pe fiecare briosa frosting si decorati dupa placere.


Pofta Buna!


Multumesc Bon mot cuisine




A
Trimiteți un comentariu