28.02.2013

Basil tomato cream soup/ Supa crema de rosii



O supa crema delicioasa si usor de facut.

Ingrediente:
2 morcovi
2 cepe
radacina de telina
1 bat de telina
o mana buna de busuioc
o cutie conserva rosii( 500 gr)
sare si piper
putin ulei de masline
apa



Preparare:
Se curata legumele si se taie in bucati. Se pun la calit in putin ulei de masline, cateva minute, apoi se adauga apa cat sa le acopere.Adaugam conserva de rosii, ideal ar fi sa folosim rosii proaspete si foarte coapte, dar eu nu am avut , spalam si busuiocul si-l punem si pe el in oala si lasam pana se fierb legumele.
In timp ce supa fierbe puteti pune la cuptor felii de paine pe care le stropiti cu ulei de masline si peste care presarati busuioc, oregano, rozmarin...ce preferati, sare si piper si le lasati pana se rumenesc frumos deasupra.
Dupa ce legumele au fiert, nu ramane decat sa pasati supa cu mixerul stick pana aveti o pasta omogena , nu foarte groasa ,nici foarte subtire. Potriviti supa de sare si piper,dupa care o serviti cu paine prajita....delicioasa.




Pofta Buna!

4 comentarii:

Unknown spunea...

O bunatate de supa, si ce frumoasa prezentare!!

Haplea spunea...

Arata foarte bine!O primavara minunata iti doresc!

Unknown spunea...

La asta ma gandeam de cateva zile. Arata minunat! Abia astept sa fac si eu.

Sarea in bucate spunea...

Va multumesc, pup