07.01.2013

Prajitura cu nuca si caramel

Reteta am luat-o de pe acest site


Ingrediente blat:
5 albusuri
200 gr nuca macinata
100 gr zahar
4 linguri de faina
1 plic praf de copt


Ingrediente crema:
5 galbenusuri
150 gr zahar
200 gr unt
200 gr nuca taiata
200 g ciocolata alba

Glazura:
100 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
50 gr unt

Preparare :
Batem albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam faina, praful de copt si nuca macinata, amestecand usor.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit in jur de 20 de minute.
Dupa ce blatul s-a racit, radem deasupra ,intr-un strat uniform,  cele 200 grame de ciocolata alba.
Crema se prepara in felul urmator: punem zaharul sa se caramelizeze, apoi se ia vasul de pe foc, punem untul si amestecam bine pana s-a topit, dupa care dam iar vasul pe foc si adaugam pe rand cele 5 galbenusuri, lasam compozitia sa se ingroase putin, iar la sfarsit adaugam si  nuca taiata.
Lasam un pic crema sa se raceasca, apoi o turnam peste ciocolata rasa.

La sfarsit preparam si glazura: punem ingredientele la foc pana obtinem o crema omogena, lasam la racorit putin, apoi o turnam peste crema. Lasam prajitura la rece peste noapte.

Pofta Buna!


Niciun comentariu: