28.01.2013

Lasagna cu Broccoli



Delicioasa aceasta reteta, pe care am preluat-o de pe blogul Isabelei .


Ingrediente:
250 gr lasagne
450 gr broccoli
270 gr dovlecei(in jur de 3 mici)
2 ardei grasi (unul rosu si unul galben) eu am folosit doar rosu
1 catel de usturoi
putin unt
250 gr cascaval afumat(taiat cubulete)
sos bechamell (50 gr unt, 200 ml frisca de gatit, 50 ml lapte, o lingura de faina, sare si piper)
50 gr parmezan ras+putin pentru presarat deasupra.
sare si piper



Preparare:
Preincalzim cuptorul la 200 de grade C.
In cazul in care nu aveti lasagne proaspete le fierbeti dupa instructiunile de pe ambalaj.
Spalam legumele, dupa care ardeii si dovleceii ii taiem cubulete mai mari. Broccoli il  punem la fiert 3 minute in 2 litri de apa cu 2 lingurite de sare.
Punem putin unt intr-o tigaie, calim catelul de usturoi apoi il scoatem afara dupa care punem dovleceii si ardeii grasi, lasam 1 minut la calit, apoi acoperim tigaia cu un capac si le lasam la inabusit 10 minute.
Broccoli il scurgem de apa in care a fiert si il punem peste celelalte legume, stingem  focul si le lasam sa se odihneasca.
Preparam sosul bechamell astfel: topim untul, adaugam faina si lasam 1 minutel, stingem cu frisca lichida si laptele si lasam putin pana se ingroasa sosul, adaugam sare si piper dupa gust.Adaugam in sos 50 gr parmezan razuit.

Asamblare:
Ungem cu putin unt o tava, asezam un strat de lasagne, peste un strat de legume, presaram din loc in loc cascaval, apoi sos bechamell, din nou lasagne si continuam pana terminam ingredientele, ultimul strat fiind de lasagne,  unse cu sos bechamell , cu bucatele de cascaval din loc in loc si mai presaram putin parmezan.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor ,la 200 de grade, pentru 15 minute. Dupa 15 minute indepartam folia de aluminiu si mai lasam tava 10 minute.


Foarte gustoase!
Pofta Buna!






Trimiteți un comentariu