23.04.2012

Provocarea Secreta-Turta Dulce by Cat's kitchen


In fiecare luna Ama(http://amainbucatarie.blogspot.ca/) organizeaza "provocarea secreta" prin care, daca alegi sa participi, Ama iti va trimite in mail, un alt blog, din care tu iti alegi o reteta si o vei executa, dar ti totul secret pana in momentul publicarii.
Mie mi-a fost dat sa aleg din Blog-ul Cat's Kitchen(http://catkitchen.wordpress.com/) un blog tare frumos, cu multe retete frumoase si sunt sigura ca foarte gustoase...mi-a placut mult blog-ul ei, are poze superbe si aveti de unde alege retete interesante. Inima mea s-a oprit la turta dulce. Hmmmm delicioasa, sa o incercati:http://catkitchen.wordpress.com/2012/02/25/turta-dulce/
Ingrediente aluat:
150+330 gr faina
260 g zahar
125 apa fierbinte
50 unt
1 ou
1/2 lingurita bicarbonat
1 varf cutit sare
coaja rasa de la o lamaie
1 /2 lingurita scortisoara
1 varf lingurita nucsoara
1 varf lingurita ghimbir
1 varf lingurita cuisoare
Pentru glazura aveti nevoie de:
1 albus de ou
100 gr zahar pudra
2 linguri apa fierbinte
Preparare:
Incepem prin a pune la topit o lingura cu varf de zahar(din cele 260 gr), pana se caramelizeaza, apoi turnam cu mare grija 125 de ml de apa fierbinte si lasam pana se topeste zaharul caramelizat.
Amestecati condimetele impreuna cu zaharul, apoi le puneti peste siropul de caramel si lasati la foc pana se topeste zaharul. Luati de pe foc, adaugati cele 150 gr de faina si amestecati bine, avand grija sa nu ramana cocoloase, apoi lasati la racit.
Separat , intr-un bol, amestecati cele 330 gr de faina cu sarea si bicarbonatul, adaugati compozitia rezultata mai devreme, oul, untul topit si coaja de lamaie.
Framantati un aluat, care trebuie sa fie elastic si nelipicios.
Umeziti o tava cu apa, puneti peste hartie de copt.
Din aluatul rezultat , ori puteti forma bile de marimea unei nuci sau puteti face ca si mine, il intindeti, nu foarte subtire , din care decupati forma dorita.
Le coaceti la cuptor in jur de 15-20 de minute, dupa care le scoati pe un gratar la racit.



Si acum parte cu glazuratul: bateti spuma albusul de ou, apoi adaugati zaharul pudra. Adaugati si cele 2 linguri de apa fiebinte , amestecati usor.
Luati un recipient cu capac, puneti in el 3-4 turte dulci, peste 2-3 linguri din glazura, puneti capacul si scuturati bine cateva secunde.....continuati tot asa pana le glazurati pe toate.
Eu le-am pun un pic la uscat pe hartie cerata , iar ca decor am mai adaugat cateva bombonele colorate! Foarte bune!!!!!!!! Multumesc Ama , uite asa am mai descoperit un blog frumos : Cat's Kitchen!
Pofta Buna!!!!
Trimiteți un comentariu