09.05.2010

HAPPY MOTHER'S DAY AND SOMETHING SWEET...:)




AZI SE SARBATORESTE ZIUA MAMEI, IN CANADA, DAR SI IN MULTE ALTE TARI, ASA CA UREZ TUTUROR MAMICELOR "LA MULTI ANI".

VA PUN SI LINK-UL DACA VRETI SA CITIT MAI MULT DESPRE:http://en.wikipedia.org/wiki/Mother


SI ACUM DULCELE: PRAJITURA CU MERE SI BEZEA!



INGREDIENTE PENTRU BLAT:
4 OUA
10 LINGURI DE ZAHAR
10 LINGURI DE ULEI
10 LINGURI DE LAPTE
12 LIGURI DE FAINA
1 PLIC PRAF DE COPT
VANILIE




INGREDIENTE UMPLUTURA:
1 KG DE MERE
ZAHAR DUPA GUST
COAJA DE LA O LAMAIE
PRAF DE SCORTISOARA



INGREDIENTE BEZEA:
4 ALBUSE
8 LINGURI DE ZAHAR



PREPARARE:
MAI INTAI CURATAM MERELE, LE DAM PE RAZATOARE SI LE PUNEM LA CALIT IMPREUNA CU ZAHARUL, SCORTISOARA SI COAJA DE LAMAIE.
APOI LE LASAM LA RACIT.


BLATUL:
SE FREACA GALBENUSURILE CU ZAHARUL,PANA SE SPUMEAZA,APOI ADAUGAM PE RAND ULEIUL,APOI LAPTELE,IAR LA SFARSIT FAINA,PRAFUL DE COPT SI VANILIA.

SE TAPETEAZA O TAVA CU HARTIE DE COPT,PUNEM IN EA ALUATUL SI DAM TAVA LA CUPTOR,LA 180 DE GRADE,15 MINUTE.


INTRE TIMP BATEM ALBUSURILE SPUMA, APOI ADAUGAM SI ZAHARUL.

DUPE CELE 15 MINUTE,SCOATEM TAVA DE LA CUPTOR,PUNEM MERELE,IAR DEASUPRA ALBUSUL SI DAM IAR LA CUPTOR PANA ALBUSUL ESTE USOR RUMEN DEASUPRA.

ESTE SUPER BUNA!!!!! VA POFTESC S-O INCERCATI

POFTA BUNA!










Trimiteți un comentariu