12.03.2014

Choux a la creme / Cream puffs





De mult am tot zis ca voi face, dar mereu mi-a fost frica ca nu o sa imi iasa gogoselele , ca se vor lasa....dar uite ca mi-au resusit, asta datorita explicatiilor gasite pe blog-ul Laurei Laurentiu.

Retete de aluat am luat-o de acolo, va dau ingredintele, dar va pun link cu blog-ul ,sa intrati si sa urmati instrunctiunile date.

Ingrediente:
  • 200 de ml. de apa
  • 1 praf de sare
  • 125 de grame de faina
  • 120 de ml. de ulei
  • 4 oua 
Pentru instructiuni intrati pe blog-ul Laurei Laurentiu explica in detaliu ce aveti de facut pentru reusita lor.



Pentru crema am folosit asa:
3 galbenusuri
3 linguri de zahar
pasta de vanilie
2 linguri amidon
500 ml lapte
200 gr unt

Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugati pasta de vanilie(sau esenta) amidonul, apoi laptele, avand grija sa nu aveti cocoloase, apoi puneti compozitia la fiert pana se ingroasa ca si o budinca.
Luati de pe foc, adaugati untul si amestecati pana se topeste si lasati crema sa se raceasca.
Eu nu am taiat gogoselel ci le-am umplut cu ajutorul unui pos si varf lung si subtire.
Foarte bune, dispar garantat
Reteta pentru crema am luat-o de aici .

Pofta Buna
Trimiteți un comentariu