23.07.2013

Mousse de vin rosu/ Red wine mousse




Pentru provocarea secreta am facut acest desert, fin aromat, delicios.Eu am schimbat denumirea din crema de caramel cu vin rosu ,in mousse de vin rosu,dar am respectat reteta intocmai.
 Multumesc Macy pentru reteta.


Ingrediente:
3 galbenusuri
2 albusuri
6 linguri vin rosu dulce
3 linguri zahar(am pus 5 pt ca vinul meu era sec)
225 ml smantana pentru frisca
un praf de sare
scortisoara pentru presarat deasupra.


Preparare:
Se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si vinul rosu, pe baie de aburi si se amesteca continuu cateva minute pana compozitia este spumoasa.
Se ia vasul de pe foc si amestecam pana compozitia se raceste,dupa care adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si frisca batuta. Amestecam usor pana avem o crema omogena, apoi o impartim in cupe sau pahare , presaram scortisoara si o dam la rece cel putin o ora.



Pofta Buna!




Trimiteți un comentariu