02.07.2013

Prajitura cu ricotta si dude negre/ Ricotta mulberry cake




O prajitura tare buna .

Ingrediente:
pt aluat:
200 gr unt
400 gr faina
un varf de cutit de praf de copt
2 linguri zahar pudra
lapte rece cat cuprinde

pt umplutura:
300 gr ricotta(sau urda,sau branza de vaci)


250 gr smantana
3 oua
2 linguri de gris
vanilie,coaja de portocala
zahar pudra dupa gust.
dude negre


Preparare:
Untul se amesteca cu faina ,zaharul si praful de copt,apoi adaugati cate putin lapte rece pana se leaga aluatul, sa fie maleabil si nelipicios. Il inveliti in folie alimentara si-l dati la rece 30 de minute.

Intre timp dati drumul la cuptor(180 grade) si preparati umplura amestecand toate ingredientele necesare umpluturii in afara de dude.


Ungeti tava cu putin ulei. Taiati 3 sferturi din aluat ,il intindeti dupa dimensiunile tavii si-l puneti in tava unsa. Peste turnati umplutura , puneti si dudele peste umplutura, iar din restul de aluat taiati fasii si le puneti peste umplutra sub forma de grilaj.
Dati tava la cuptor in jur de 35-40 de minute.



Pofta Buna!
Trimiteți un comentariu