22.07.2013

Covrigei /Preztels



Sotul meu este mare iubitor de covrigei. Ii mai facusem de Pasti ,dar nu au fost chiar cum si-a dorit el, iar aseara i-am repetat ,dupa alta reteta, care s-a dovedit a fi un succes. Reteta am luat-o de aici

Ingrediente:
500 gr faina alba
100 gr unt la temperatura camerei
150 gr branza de oaie(am pus de capra)
200 gr branza telemea
50 ml lapte caldut
1ou
3 linguri smantana
1 cub drojdie
sare



Preparare:
Drojdia se pune in laptele caldut sa se dizolve, apoi se toarna peste faina. Telemeaua se da pe razatoare si se pune peste faina. Se adauga si branza de capra, pe care nu este nevoie s-o dam pe razatoare, ea fiind cremoasa si moale. Adaugam restul ingredientelor si framantam un aluat, pe care il lasam la rece macar o ora.
Dupa ce aluatul a stat la rece, taiem covrigei cu forma ,apoi ii dam la cuptor la 180 de grade, in jur de 20 de minute. Eu am presarat deasupra cascaval, dar puteti pune la fel de bine chimin, susan, mac...ce poftiti.



Pofta Buna!

3 comentarii:

Nadji spunea...

Des bretzels réussis et certainement délicieux. J'en mangerai avec plaisir.
A bientôt.

Unknown spunea...

Au iesit grozav de frumosi!

Sarea in bucate spunea...

merci Paula!:)draguta ca intotdeauna