06.05.2013

Pasca cu aluat umplut si ricotta



 
 
 
 
Pentru Pasti am pregatit aceasta Pasca, foarte gustoasa, reteta preluata de pe blogul Retete fel de fel
Am facut modificari la umplutura, eu folosind nutella si migdale macinate in loc de cacao si nuca macinata, iar in ricotta am pus merisoare uscate in loc de stafide.
Ingrediente aluat:
  • 280 g faina
  • 130 ml lapte caldut
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 40 g unt (pa care il topim)
  • 1lingurita drojdie uscata sau 15 gr proaspata
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala sau lamaie
 
Ingrediente umplutura aluat:
  • 2 linguri nutella
  • 2 albusuri
  • 80 gr migdale macinate

 
Umplutura de branza:
  • 500 gr ricotta
  • 2 oua
  • 130 gr zahar
  • 115 gr stafide(merisoare)
  • 3 linguri gris
  • vanilie
  • coaja de portocala
 
 
 
 
Preparare:
Mai intai preparam aluatul. Dizolvam drojdia in 2-3 linguri de lapte caldut, apoi facem o gropita in faina si turnam drojdia si lasam cateva minute pana apar bule deasupra. Intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele caldut si amestecam pana se dizolva zaharul. Turnam peste faina, adaugam si coaja de portocala si incepem sa framantam, iar la sfarsit incorporam si untul topit,continuand sa framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios, pe care apoi il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
 
Dupa ce aluatul a dospit ,il intindem, dandu-i forma dreptunghiulara. Amestecam nutella cu migdalele si albusurie(nebatute) apoi cu aceasta compozitie ungem aluatul intins, il rulam, apoi il taiem in aproximativ 11-12 buc egale, pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca in jur de 30 de minute.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Dupa ce rulourile din aluat au mai stat la crescut 30 de minute, le introducem la cuptor 20 de minute.
 
Intre timp amestecam toate ingredientele pentru umplutura de branza, iar dupa 20 de minute, scoatem tava din cuptor , turnam peste amestecul de ricotta, nivelam si dam din nou la cuptor in jur de 20-25 de minute.
 
 
 
Lasam sa se raceasca complet, pudram cu zahar pudra si servim....minunata!
 
 
 
Pofta Buna!
 
 
 
Trimiteți un comentariu