20.01.2015

Cheesecake la pahar cu lime si afine / Blueberry and lime cheesecake




Un desert rapid de facut si foarte bun.

Ingrediente:
fulgi de ovaz(sau biscuiti digestivi)+ 2-3 linguri zahar
300 gr crema de branza
300 ml frisca
zahar pudra dupa gust
coaja de la o lamaie
zeama si coaja de la o lime
150 gr afine + 3-4 linguri zahar

Preparare:
Pentru ca nu am avut in casa nici un fel de biscuiti am folosit pentru baza fulgi de ovaz( cam 2 pumni) pe care i-am rumenit si peste care am adaugat cateva linguri de zahar.
Afinele le-am pus impreuna cu zaharul si putina apa la foc si le-am lasat sa dea in clocot 2-3 minute.
Frisca lichida am batut-o spuma, iar crema de branza am mixat-o cu zahar pudra dupa gust si zeama si coaja de la lime si coaja de la lamaie.
Am amestecat crema de branza cu frisca , apoi am repartizat desertul in pahare: un strat de fulgi de ovaz, apoi crema, apoi afine si am presat si cativa fulgi de ovaz deasupra.
Desertul se poate servi imediat sau il mai puteti da la rece. Iasa in jur de 4-5 portii.
Puteti folosi si altfel de fructe, lasati-va imaginatia sa zboare :).

Pofta buna!

Un comentariu:

maria mihalache spunea...

Demult nu am mai fost pe aici iar acuma gasesc o noua casuta care-mi place tare mult!Felicitari!