18.09.2013

Prajitura cu budinca si glazura de ciocolata





Ingrediente blat:
6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
coaja rasa de la o lamaie
un varf de cutit de praf de copt


Pentru crema:
2 budunci de vanilie
750 ml lapte


Pentru glazura:
200 gr ciocolata cu lapte
50 ml frisca lichida

Pentru insiropat blat:
Zeama de la o lamaie
250 ml apa
2-3 linguri zahar.



Preparare:
Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu zaharul, adaugati pe rand galbenusurile,coaja de lamaie si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.
Coaceti blatul intr-o tava dreptunghiulara 25-30 de minute la 180 de grade,sau pana la proba scobitorii.
Lasati-l la racit apoi il taiati in 2 foi egale.

In timp ce blatul se coace, puneti la foc ingredintele pentru sirop pe foc,pana se topeste zaharul, apoi dati la racit.

Preparati budinca dupa instructiunile de pe plic.
Asezati in tava o foaie de blat, insiropati, turnati budinca, peste puneti cealalta foaie de blat insiropata.


Peste turnati glazura de ciocolata(topiti la foc toate ingredientele) si lasati prajitura sa se raceasca complet, daca aveti rabdare, eu am taiat mai devreme de pofta.:))



Pofta buna!

Un comentariu:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Este foarte aspectoasa.Gustul desigur este pe masura!