O tarta delicioasa!
Ingredinte aluat:
150 gr unt
300 gr faina
100 ml apa rece
un praf de sare
Ingrediente umplutura:
in jur de 500 gr ciuperci
o ceapa
un ardei gras
2 linguri crèma de branza
aprox 100 ml smantana pentru frisca
condimente
1 ou pentru uns deasupra
putin cascaval ras
Preparare:
Mai intai peparam aluatul: Amestecam untul rece cu faina, ideal ar fi la robot, (dar eu am facut cu mana)pana avem un aluat sfaramicios, dupa care punem apa foarte rece si framantam bine, rezultand un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider.
Intre timp pregatim umplutura.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.
Ceapa si ardeiul gras se taie marunt, iar ciupercile felii. Le punem la calit in putin ulei de masline, cateva minute. Adaugam smantana pentru frisca si crema de branza si lasam la foc pana ciupercile s-au inmuiat si a mai scazut sosul,compozitia rezultata sa fie cremoasa si nu lichida. Condimentam dupa gust.
Scoatem aluatul din frigider ii dam o forma rotunda, il punem pe hartie de copt in tava, punem umplutura lasand 2-3 cm din margine neacoperite, apoi indoim marginile peste umplutura. Ungem marginea cu ou batut, iar peste umplututa punem cascaval ras.
Dam tarta la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra, in jur de 30-40 de minute.
Pofta Buna!!
5 comentarii:
Ce poate fi mai bun decat o gustare cu ciuperci!
Arată rustic și apetisant în același timp.
Plus că e deosebită, față de rețetele de ciuperci pe care obișnuim să le facem.
De reținut!
Felicitări pentru realizare! :)
Arata fabulos tarta ta!
multumesc frumos pentru aprecieri:)
Imi ploua in gura si mii foame deja .
Trimiteți un comentariu