18.12.2009

PRAJITURELE/COOKIES/BISCOTTI




ASA, AM REVENIT SI VA PUN SI RETETELE, SURSA AM DAT-O DEJA...DECI :

1. FURSECURI LINZER:

GINUCA SPUNE CA AVEM NEVOIE DE:
300 GR FAINA(MIE CRED CA MI-A INTRAT MAI MULT, IN JUR DE 350)
170 GR ZAHAR
170 GR UNT
2 OUA,SEPARATE, IAR ALBUSURILE BATUTE SPUMA(IN RETETA GINUCAI TREBUIA 1OU+1GALBENUS)
COAJA RASA DE LA O LAMAIE
1/2 LINGURITA PRAF DE COPT
1 LINGURA SCORTISOARA
ESENTA VANILIE
UN PRAF DE SARE

DIN INGREDIENTE AM FRAMANTAT UN ALUAT , IAR LA SFARSIT AM ADAUGAT SI ALBUSURILE SPUMA....ASA CA AM MAI PUS CEVA FAINA, ALUATUL ERA PREA MOALE SI NU SE PUTEA LUCRA CU EL.
ALUATUL L-AM DAT LA RECE O JUMA' DE ORA, APOI L-AM INTINS SI AM DECUPAT FULGI DE NEA SI STELUTE.
DECUPASEM SI FULGI MAI MARI, DAR NU AU APUCAT SA FIE FOTOGRAFIATI..STITI VOI POFTICIOSII AU BAT BUZNA:))))
JUMATE DIN FULGI I-AM LASAT INTREGI, IAR IN JUMATE AM DECUPAT UN CERC MIC.
I-AM COPT LA 160 DE GRADE , CAM 8-10 MINUTE.
FULGII I-AM LIPIT 2 CATE 2, CU GEM DE PRUNE(FACUT DE MINE), APOI I-AM PUDRAT CU ZAHAR PUDRA...IAR STELUTELE LE-AM LASAT ASA SINGURELE SI LE-AM PUDRAT SI PE ELE UN PIC SA NU SE SUPERE:)))
SUNT FOARTE BUNI!!!!







2.PRAJITURA "TAVALITA"


O STIU DE MULT, O FACEAM CU MAMA MEREU.
NU AM SUNAT-O PE MAMA SA CER RETETA,ASA CA AM LUAT-O DE PE BLOGUL AMALIEI....AM FACUT DOAR GLAZURA DUPA RETETA EI.
DECI FACETI UN BLAT DIN 6 OUA, ASA CUM IL STITI VOI FACE, IAR DUPA CE SE RACESTE IL TAIATI IN CUBURI DE DIMENSIUNEA DORITA.

PENTRU GLAZURA AVETI NEVOIE DE:

200 GR ZAHAR PUDRA
200 GR UNT
100 ML LAPTE
10 ML ROM
2 LINGURI CACAO

PENTRU TAVALIT:
200 GR NUCA DE COCOS

PUNETI TOATE INGREDIENTELE PENTRU GLAZURA INTR-UN VAS LA FOC MIC SI LASATI SA DEA UN CLOCOT SI GATA GLAZURICA.
LUATI FIECARE CUBULET DE BLAT , IL TRECETI PRIN GLAZURA , IAR APOI PRIN COCOS SI LE DATI LA RECE.
SUNT BUNE, IEFTINE, ASPECTOASE.....:))))





IN POZA DE MAI SUS MAI APAR SI FURSECURILE TRUFFLE, PE CARE LE-AM POSTAT SAPTAMANA TRECUTA, DOAR CA DE DATA ACEASTA AM FOLOSIT CIOCOLATA CU LAPTE SI AU CRESCUT MAI MULT LA COPT, S-AU CAM LABARTAT SI NU AU RAMAS SUB FORMA DE BILA....DAR SUNT BUNE:)))





3. BOMBOANE BOUNTY
RETETA ESTE TOT DE PE BLOGUL AMALIEI...SUNT BUNE ACESTE BOMBOANE, DAR PENTRU MINE NU IAU LOCUL BOMBOANELOR RAFAELLO(CELE DE CASA, MA REFER)

INGREDIENTE:
200 GR NUCA DE COCOS
1OO ML FRISCA
70 GR ZAHAR PUDRA
ESENTA DE ROM
200 GR CIOCOLATA CU LAPTE PENTRU GLASAT.

UNTUL SI FRISCA SE PUN INTR-UN VAS LA FOC MOALE, PANA SE TOPESTE UNTUL, APOI SE ADAUGA NUCA DE COCOS , ZAHARUL SI ESENTA DE ROM.
EU AM DAT COMPOZITIA LA RECE , ABIA DUPA CARE AM FORMAT BILUTE, IAR BILUTELE LE-AM DAT LA CONGELATOR PENTRU CEVA VREME, DESTUL DE MULT CA UITASEM DE ELE:))DAR NU AU INGHETAT SI S-AU INTARIT DESTUL DE BINE.
AM TOPIT CIOCOLATA SI AM TRAS FIECARE BILUTA PRIN CIOCO....LE-AM ACOPERIT , DAR NU UNIFORM, SAU FOARTE ASPECTOS.
ELE FIIND FOARTE RECI, CIOCO S-A INTARIT FOARTE REPEDE.
MERITA INCERCATE, SUNT BUNE....DAR DACA AR FI SA ALEG DINTRE ACESTEA SI BOMBOANELE RAFAELLO , LE ALEG PE CELE DIN URMA:)))

ACESTEA FIIND ZISE, SAU MAI BINE ZIS, SCRISE, VA DORESC SPOR LA COPT SI LA PAPAT!

RETETA FURSECURILOR LINZER AM LUAT-O DE PE BLOGUL GINEI:http://ginuca27.blogspot.com/2008/12/fursecuri-linzer.html
BOMBOANELE BOUNTY DE PE BLOGUL AMALIEI:http://amalia-mylife.blogspot.com/2009/12/bomboane-bounty.html
PRAJITURA TAVALITA TOT DE LA AMALIA:http://amalia-mylife.blogspot.com/2008/11/prajitura-tavalita-cu-nuca-de-cocos.html
FURSECURI TRUFFLE DE PE BLOGUL FLORANCEI:http://deliciibyfflorance.blogspot.com/2009/02/fursecuri-truffle.html

SA NU CREDETI CA SUNTEM ASA DE MANCACIOSI, NU-S TOATE PENTRU NOI, MAINE AM SA FAC CADOU DIN FIECARE UNEI PRIETENE!:)
VA PUN POZE SI MAINE AM SA PUN SI RETETELE!

18 comentarii:

Josephine spunea...

Ottimi questi biscotti!!!

Sarea in bucate spunea...

grazie! sono molto buoni!

ann low spunea...

This is so festive. Very beautiful cookies you've made ;DD

ellis spunea...

Doamne, ce bine arata toate! bomboanele cele de cioco, umplute sunt cele mai apetisante! felicitari! eu nu am mare rabdare pentru lucruri de migala...

bely spunea...

Mmm ce bine arata, felicitarile mele!

Marcela S. spunea...

Minunat si delicios! Craciun fericit alaturi de cei dragi! Pupici.

Mariana spunea...

Prajiturile tale sint absolut minunate!esti grazava in ceeace faci!
Asa:deci a venit mosul de la tine,si mi-a ADUS UN CADOU;MULTUMESC FRUMOS SI SPER SA-L PUN AZI PE BLOG,DACA NU IN ZILELE URMATOARE CA AM CEVA PROBLEME LA CALCULATOR SI NU STIU CIND VINE "DOFTORUL SA-L FACA!

UN CRACIUN FERICIT SI TARE PLACUT TIE SI FAMILIEI TALE,CU MULT DRAG!

Sarea in bucate spunea...

thank you anncoo!!!!

Sarea in bucate spunea...

multumesc fetelor!!!!!sarbatori fericite!

Sarea in bucate spunea...

mariana, nu stiu daca sunt grozava, multumesc de aprecieri, dar ma stradui sa le fac si bune si aspectoase!!!
craciun fericit si tie si sper sa vina mosu la toate gospodinele cu multe cadouri reale si nu virtuale:)))

Unknown spunea...

Ce de bunatati!
Vreau si eu o prietena ca tine...
Sarbatori fericite.

Sarea in bucate spunea...

TE POTI MUTA IN CANADA SI S-A FACUT:)))

ellis spunea...

tocmai ne vin verii din Canada, nu puteam eu sa te rog pentru o prejiturica, ceva?! multumim pt rasfatz!

Sarea in bucate spunea...

POATE DATA VIITOARE, SAU POATE VI TU IN VIZITA LA VERII DIN CANADA SI TRECI SI PE LA MINE:))

Bianca spunea...

Imi face deosebita placere sa te anunt ca la mine pe blog te asteapta un premiu sa il ridici.
Iti multumesc si eu inca odata pt premiu.
Succese in tot ceea ce faci.
Sarbatori fericite

Sarea in bucate spunea...

MULTUMESC BIANCA! L-AM RIDICAT, L-AM POSTAT SI L-AM OFERIT MAI DEPARTE TUTROR DIN LISTA MEA!

Federica Simoni spunea...

ciao!! deliziosi questi biscotti!!!

tanti tanti auguri anche a te e alla tua famiglia di Buone Feste!
un abbraccio!

Sarea in bucate spunea...

grazie federica!