15.12.2009

OREZ CU CIUPERCI/MUSHROOMS RISOTTO/RISOTTO AI FUNGHI




ASEARA UN FACUT UN OREZ CU CIUPERCI...O BUNATATE!!

INGREDIENTE:
300-400 GR CIUPERCI
150 GR OREZ
1 MORCOV
O CEAPA
1/2 ARDEI GRAS ROSU
SARE, VEGETA
2 LINGURI ULEI MASLINE
PATRUNJEL PENTRU GARNISIT

PREPARARE:
CIUPERCILE SE TAIE FELII, MORCOVUL SE DA PE RAZATOAREA MICA. CEAPA SI ARDEIUL SE TOACA MARUNT.
INTR-UN VAS SE PUN LA CALIT IN 2 LINGURI DE ULEI, CEAPA, MORCOVUL SI CIUPERCILE.
SE LASA LA FOC POTRIVIT PANA SCAD CIUPERCILE, DUPA CARE SE PUNE SI OREZUL, SE MAI LASA UN MINUTEL, APOI PUNEM PESTE APA ( ATATA CAT SA ACOPERE INGREDIENTELE).
SE ACOPERA SI SE LASA LA FOC MOALE SA FIARBA 20 DE MINUTE.
IN ULTIMILE 10 MINUTE SE PUNE SI ARDEIUL GRAS.



SE SERVESTE FIERBINTE SI SE GARNISESTE CU PATRUNJEL VERDE.


POFTA BUNA!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Foarte frumoasa prezentarea.
Eu iubesc mult orezul.
Sigur este gustos.

Sarea in bucate spunea...

orezul este gustos si doar simplu, cel putin pentru mine...dar combinat cu alte ingrediente este o bunatate!multumesc de aprecieri!o zi buna sa ai!

www.bucataria-sylviei.ro spunea...

Acum am descoperit blogul tau si ma minuzez cate bunatati faci ! Felicitari pentru tot ce faci si Sarbatori fericite !

Sarea in bucate spunea...

SYLVIA MA BUCUR CA-TI PLACE BLOGUL....MA STRADUI SI EU SA FAC CAT MAI MULTE, PLUS NU AM DE MULTA VREME BLOGUL, INCET INCET O SA AIBA MAI MULTE FELURI.....! NU MA GANDEAM CA-MI POATE FACE ASA MARE PLACERE SA AM BLOG...MEREU AM GATIT CU PASIUNE,AM PUS SUFLET, ACUM AM UN MOTIV IN PLUS SA FAC CAT MAI GUSTOS, DAR SI ASPECTOS! SARBATORI FERICITE! TE PUP!