Budinca de taietei cu branza de vaci
Reteta:
300 gr taietei lati
500 gr br de vaca
zahar vanilat
coaja de la o lamaie
200 gr zahar tos
2 linguri smantana
5 oua
un praf de sare
50 gr de unt
stafide dupa gust
Peparare:
Taietetii se pun la fiert dupa instructiunile de pe pachet, dupa care se scurg de apa. Peste pastele fierbienti se pune untul si se amesteca pana untul s-a topit.
Se freaca galbenusurile cu zaharul tos, vanilia si coaja de lamaie, apoi se pune smantana si branza de vaca trecuta prin sita(sau frecata cu lingura, sa fie cat mai fina). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Taieteii de pun peste galbenusuri si branza de vaca, se amesteca bine, iar peste se adauga albusurile spuma si se amesteca de sus in jos. Adaugati stafide dupa gust.
Se unge o tava cu unt, apoi se tapeteaza cu pesmet. aduagati compozitia in tava, presarati pesmet deasupra si acoperiti cu folie de aluminiu.
Tava se da la cuptorul preincalzit , la 180 grade C, pentru aproximativ 30 minute. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa tava in cuptor pentru aproximativ 10 minute.
Pofta Buna.
Taietetii se pun la fiert dupa instructiunile de pe pachet, dupa care se scurg de apa. Peste pastele fierbienti se pune untul si se amesteca pana untul s-a topit.
Se freaca galbenusurile cu zaharul tos, vanilia si coaja de lamaie, apoi se pune smantana si branza de vaca trecuta prin sita(sau frecata cu lingura, sa fie cat mai fina). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Taieteii de pun peste galbenusuri si branza de vaca, se amesteca bine, iar peste se adauga albusurile spuma si se amesteca de sus in jos. Adaugati stafide dupa gust.
Se unge o tava cu unt, apoi se tapeteaza cu pesmet. aduagati compozitia in tava, presarati pesmet deasupra si acoperiti cu folie de aluminiu.
Tava se da la cuptorul preincalzit , la 180 grade C, pentru aproximativ 30 minute. Se indeparteaza folia de aluminiu si se mai lasa tava in cuptor pentru aproximativ 10 minute.
Pofta Buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu