27.09.2014

Peach cream cheese pound cake/ Prajitura cu piersici si crema de branza



Tocmai ce am terminat de degustat acesta prajitura, sau chec, cum vreti voi s-o denumiti.


Ingrediente:
250 gr unt
250 gr crema de branza(gen Philadelphia)
3 cups zahar
3 cups faina
un pliculet praf de copt
esenta de vanilie
coaja si zeama de la o lamaie
ghimbir proaspat ras(optional)
6 oua
piersici din conserva,taiate bucatele







Preparare:

Preincalziti cuptorul la 160 grade C.
Intr-un bol, sau la robot, frecati spuma untul cu crema de branza si zaharul.

Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare, apoi adaugati zeama si coaja de lamaie, esenta de vanilie si ghimbirul. Faina o amestecati cu praful de copt apoi o adugati la compozitie.

La sfarsit adaugati si bucatile de piersica.

Ungeti forma aleasa cu ulei si tapetati cu faina, turnati compozitia si dati la cuptor in jur de 50-55 de minute, sau pana la proba scobitorii.

Daca preferati puteti pune peste ciocolata alba topita, sau pudrati simplu cu zahar pudra.

Eu am facut o glazura din 2 linguri crema de branza amestecata cu zahar pudra dupa gust si am subtiat-o cu putina frisca lichida.


Pofta Buna!
Weekend minunat!





Niciun comentariu: