10.01.2010
PAINE IMPLETITA/BREAD/PANE
Ieri mi-a venit pofta de paine in casa, asa ca am cautat o reteta care sa-mi faca cu ochiul si am gasi-o pe gourmandine.ro.
Ingrediente:
500 gr faina alba
240 ml lapte
50 gr unt topit
1 plic drojdie uscata
o lingura sare
o lingurita de zahar
Preparare:
Precizez ca eu am facut potie dubla.
Din ingredintele de mai sus se framanta un aluat,dupa care se lasa la dospit 2-3 ore.
Dupa ce a dospit impartim aluatul in 3 parti egale, iar fiecare parte o intindem dupa care o rulam.
Procedam la fel cu celelalte 2 ,astfel avem rezultate 3 suluri pe care le impletim.
Punem painea intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasam la crescut juma' de ora, dupa care o ungem cu galbenus de ou amestecat cu apa.
O puteti lasa asa simpla sau puteti presara susan, mac, sare mare...depinde ce doriti.Eu am pus susan si sare mare.
O introducem la cuptorul preincalzit, la 180 de grade,pentru 30-45 de minute.
Este super buna, aseara nu am asteptat sa se raceasca complet si i-am taiat coltul.....hmmm ce buna e!:)
Pofta Buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
21 de comentarii:
wow complimenti!!! è perfetto!! chissà che buono!
ciao federica! e davvero buona..ho mangiato oggi tanta:)))grazie per la visita! baci!
mi-ai dat o idee buna! Am si doua premii pentru tine , te astept cu drag sa le ridici! Sa ai o saptamana frumoasa!
am un premiu petr tine..frumoase impletituri!
Ce paine!Arata super...si ce pufoasa este!
La mine te asteapta un premiu.Te astept sa-l ridici.
Pupici.
Uau, ce piine frumoasa, salvez reteta, poate fac si eu piinita, desi... sint cam zero la impletituri... O seara buna !
Ce bine arata.............frumos impletita.
fetelor va poftesc la o felie de paine cu unt si gem si o ceasca fierbinte de ciocolata si la o poveste:)))
Oh, ce grozav arata painica! Eu am sa incerc sa o fac din faina integrala... Felicitari!
Sincer, cre ca mi-ar fi mila sa maninc din ea. Atita pufosenie nici nu stiu cum sa descriu ce vad WAU!!! Cu tine poate ma apuc si eu de facut päine. Un inceput de saptamina minunat! Cami
foarte frumoasa,ai talent cu carul la aluaturi,felicitari!banateanca ori ardeleanca?ori gresesc?
alison draga m-ai nimerit, sunt ardeleanca,(cluj-napoca), dar nu cred ca tre sa fi ardelean sau banatean sa-ti iasa aluatul, trebui sa exersezi, ca nici mie nu-mi ies toate:))te pup!
elena si cami va pup si daca mai ramane paine va invit la o felie:))))))))))))!o saptamana frumoasa!
Multam fain de invitatie! Ce te faci daca te trezesti cu noi la usa? Cami din Germania, eu de la Bucuresti, sa te sorcovim, in speranta unei bucati din pufoasa aia!
va primesc cu mare placere:)))!doar sa veniti, aveti un ocean de trecut in rest floare la ureche! te-am pupat!
Foarte frumoasa painicati-a iesit. Felicitari!
multumesc yafa! a fost tare buna!
Painica ta arata demential...
Chiar acum ma duc sa ma apuc de reteta asta...neaparat!
Ganduri bune din California!
si nu a fost cam sarata...painea ...la o LINGURA de sare!!!!!
Sarata.....
nu a fost deloc sarata painea, am preluat reteta exact asa cum am scris-o si eu.....poti incerca aceesi reteta si ai sa vezi daca e sau nu sarata:)))plus poti sa nu pui sare deloc, nu trebuie sa respecti intocmai o reteta, o adapti gusturilor tale.....:))o zi buna!
Trimiteți un comentariu