20.01.2015

Cheesecake la pahar cu lime si afine / Blueberry and lime cheesecake




Un desert rapid de facut si foarte bun.

Ingrediente:
fulgi de ovaz(sau biscuiti digestivi)+ 2-3 linguri zahar
300 gr crema de branza
300 ml frisca
zahar pudra dupa gust
coaja de la o lamaie
zeama si coaja de la o lime
150 gr afine + 3-4 linguri zahar

Preparare:
Pentru ca nu am avut in casa nici un fel de biscuiti am folosit pentru baza fulgi de ovaz( cam 2 pumni) pe care i-am rumenit si peste care am adaugat cateva linguri de zahar.
Afinele le-am pus impreuna cu zaharul si putina apa la foc si le-am lasat sa dea in clocot 2-3 minute.
Frisca lichida am batut-o spuma, iar crema de branza am mixat-o cu zahar pudra dupa gust si zeama si coaja de la lime si coaja de la lamaie.
Am amestecat crema de branza cu frisca , apoi am repartizat desertul in pahare: un strat de fulgi de ovaz, apoi crema, apoi afine si am presat si cativa fulgi de ovaz deasupra.
Desertul se poate servi imediat sau il mai puteti da la rece. Iasa in jur de 4-5 portii.
Puteti folosi si altfel de fructe, lasati-va imaginatia sa zboare :).

Pofta buna!

09.01.2015

Piept de pui cu ciuperci si sos cu branza de capra



Un preparat aromat cu un sos delicios.

Ingrediente:
piept de pui(4 bucati)
250 gr ciuperci albe
6 linguri de unt
putina faina
zeama de la o lamaie
100 gr branza de capra
300 ml frisca lichida
250 ml apa
sare, piper,vegeta


Preparare:
Puneti intr-o tigaie 3 linguri de unt si caliti ciupercile, apoi le scoateti afara si le tineti la cald. Adaugati restul de unt. Sarati si piperati pieptul de pui si-l dati prin faina, apoi il puneti in tigaie, si-l rumenti pe fiecare parte. Dupa ce s-a rumenit, il scoateti afara.

In tigaie adaugati apa, adaugati putina vegeta si lasati sa scada un pic. Dupa ce a scazut apa, adaugati frisca lichida, branza de capra si zeama de lamaie, amestecati sa se formeze un sos omogen, apoi adaugati ciupercile, pieptul de pui(eu l-am taiat fasii) si lasati la foc moale sa dea un clocot in jur de 20 de minute.

Serviti cu orez simplu sau piure de cartofi.

Pofta Buna!

05.01.2015

Rulada de spanac cu crema de branza



O rulada tare gustoasa si aspectoasa, dar care se si face usor.

Ingrediente blat:
100 gr unt
100 gr faina
300 gr spanac
200 ml lapte
4 oua
sare si piper

Ingrediente umplutura:
200 gr crema de branza
100 gr telemea
un ardei gras rosu
sare si piper(daca este nevoie)


Preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 de grade C.

Eu am avut o cutie de 300 de gr de spanac congelat, deci am decongelat spanacul, l-am scurs bine de apa si l-am tocat marunt.

Intr-o cratita puneti la foc untul si faina, 1-2 minute, apoi adaugati spanacul tocat si stingeti cu 200 ml lapte. Daca credeti ca spanacul trebuie maruntit mai bine, il puteti macina cu robotul stick(bat).

Luati compozitia de pe foc.

Separati ouale, adaugati galbenusurile la compozitia de spanac si amestecati bine, iar la sfarsit adugati albusurile batute spuma.
Potriviti se sare si piper.

Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati tava la cuptor in jur de 25 de minute(sau pana la proba scobitorii).
Dupa ce s-a copt blatul, il scoateti din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Intre timp pregatiti umplura: amestecati bine crema de branza cu telemeaua, astfel incat sa rezulte o pasta omogena. Intindeti crema peste blatul de spanac, apoi peste puneti bucatele de ardei rosu taiate marunt, rulati cu grija si lasati la rece 1-2 ore.

Pofta Buna!!


Reteta am luat-o de AICI

01.01.2015

La Multi Ani 2015!!!!!!!!


Anul nou l-am sarbatorit acasa incojurati de prieteni dragi , iar noi fetele" gospodinele" am pregatit aperitive ,friptura si desert.

Sarea in Bucate va doreste un an nou mai bun, multa sanatate si sper sa va mai inspir din cand in cand cu preparatele mele.


Va pup cu drag!!!!