15.06.2014

Briose din albus cu mac si lamaie, coapte in conuri de inghetata/ Ice cream cones muffins




Aceste briose vor fi o incantare pentru cei mici. Le-am facut din resturi de albus de ou, o parte le-am copt in conuri de inghetata, iar restul in forme de briose.


Ingrediente:
250 gr albus ou + un praf de sare
250 gr zahar
200 gr faina alba
3 linguri mac
un varf de cutit de praf de copt
zeama de la o lamaie
coaja de la 2 lamai
esenta de vanilie si rom
1/2 cup ulei(in jur de 120 ml)



Preparare:
Preincalziti cuptorul la 170 de grade C.
Bateti albusurile cu un praf de sare, spuma, apoi adaugati zaharul si bateti pana aveti o spuma tare si lucioasa. Adaugati uleiul in fir subtire si amestecati la viteza mica, apoi adaugati coaja, zeama de lamaie si esentele.
Faina o amestecati cu praful de copt si macul, apoi o adaugati pe rand la albusuri, amestecand usor cu un tel.

Turnati compozitia in conurile de inghetata si/sau cele de briose.
Eu am avut 8 conuri de inghetata si 12 forme de briose.
Le dati la cuptor pana la proba scobitorii.


Deasupra puteti face o glazura din zeama de la o jumatate de lamaie, amestecata cu zahar pudra ,cat cuprinde, sa rezulte o pasta alba si usor groasa.


Sunt tare bune, va recomand sa le incercati.


Pofta Buna!!!!