31.01.2014

Dovlecei scazuti




O mancare rapida ,dietetica,dar si foarte gustoasa.

Ingrediente:
1 ceapa
2 -3 morcovi
2 dovleci nu foarte mici
suc de rosii
condimente
putin ulei de masline


Preparare:
In putin ulei de masline calim ceapa tocata marunt. Morcovii ii curatam de coaja si-i taiem rondele, iar dovleceii spalati ii taiem in bucatele(nu foarte mici).Adaugam morcovii si dovleceii la ceapa, ii lasam la foc moale 2-3 minute apoi punem peste putin sos de rosii si putina apa. Lasam sa fiarba la foc moale, pana cand morcovii sunt fierti. Daca este nevoie mai completam cu putina apa .Condimetam dupa gust cu sare si piper.


Pofta Buna!


27.01.2014

Tarta cu spanac/ Spinach tart





Zilele trecute pentru cina am pregatit o tarta cu spanac si aluat fraged, foarte gustoasa atat calda cat si rece.

Ingrediente aluat:
125 gr unt rece(sarat)
250 gr faina
2 linguri de smantana
apa rece cat cuprinde



Preparare:
Taiem untul cubulete, il punem peste faina, adaugam smantana si putina sare si amestecam bine cu mana pana sfaramitam untul, apoi adaugam putin apa rece si framantam, adaugand apa atat cat este nevoie sa rezulte un aluat elastic si nelipicios.
Intindem aluatul pe fundul tavii,dar si pe peretii tavii folosite.


Ingrediente umlutura:
1 ceapa mica
300 gr spanac congelat
250 ml smantana
3 oua
2 linguri crema de branza
200 gr cascaval ras plus putin pentru presarat deasupra
sare si piper dupa gust.
putin ulei de masline


Preparare:
In putin ulei de masline am calit o ceapa mai mica.
Spanacul decongelat si scurs l-am tocat la robot, iar peste el am pus ceapa calita si am amestecat.
Separat am amestecat restul ingredintelor, apoi am adaugat si spanacul. Am potrivit de sare si piper, am turnat compozitia peste aluat, deasupra am presarat putin cascaval si am dat tava la 180 de grade C pana s-a rumenit frumos deasupra, in jur de 40 de minute.



Pofta Buna!





23.01.2014

Biscuiti cu scortisoara si glazura de lamaie/ Cinnamon cookies with lemon glaze









Acesti biscuti ii facusem inainte de Craciun, sunt tare buni, iar reteta am luat-o de la blog-ul Timeei


Ingrediente:
250 gr unt la temperatuta camerei
150 gr zahar
1 ou
2 lingurite scortisoara
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
in jur de 500  gr de faina

Glazura:
zeama de la o jumatate de lamaie
zahar pudra cat cuprinde



Preparare:
Amestecam bine untul cu zaharul si oul, apoi adaugam scortisoara, sarea si praful de copt. La sfarsit punem pe rand faina, pana rezulta un aluat compact si nelipicios.

Lasam aluatul la odihnit pentru 20 de minute la rece, apoi il intindem , pe masa infainata si decupam forme dorite. Coacem biscutii la 175 de grade pentru aproximativ 10-12 minute.

Glazura se prepara in felul urmator: in zeama de lamaie adaugam putin cate putin zahar pudra pana rezulta o glazura albicioasa, nu foarte groasa nici foarte subtire, pe care o intindem pe fiecare biscuite. Deasupra putem presara bombonele.
In reteta Timeei , in glazura se pune si scortisoara.


Sunt foarte buni, pofta buna!

21.01.2014

Vinete umplute cu ciuperci/ Mushroom stuffed eggplants






Long tine no...posting:) Dupa sarbatori si o saptamana de vacanta la soare....si una de recuperare cu greu parca imi revin.... Pentru ca vreau sa mai dau jos din kg, mi-am propus sa gatesc ,in special pentru mine, retete usoare, sanatoase.
Asa ca, pentru azi mi-am pregatit vinete umplute,de fapt o vanata:) iar separat pentru sot voi face ce-si doreste....orice carne sa aiba)))

Ingrediente:
1 vanata
400-500 gr ciuperci
1 ceapa mica
1/2 ardei gras rosu
1 rosie
sare, piper si rozmarin
putin ulei de masline
4 felii cascaval taiat subtire

Preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 grade C.
Spalati vanata, apoi o taiati in 2 pe lungime si scobiti miezul afara. Presarati sare in vanata scobita,iar miezul il taiati bucatele mici.
Intr-o tigaie incapatoare, puneti la calit ceapa in putin ulei de masline, pana devine sticloasa, adaugati miezul  de vanata, presarati sare si lasati cateva minute la foc moale.
Intre timp, curatati ciupercile si le feliati. Ardeiul gras il taiati bucatele mici.
Adaugati ciupercile si ardeiul gras in tigaie si mai lasati cateva minute ,pana se calesc si ciupercile.
La sfarsit adaugati rosia taiata cubulete mici, potriviti de sare si piper si presarti rozmarin.

Asezati jumatatile de vanata intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu, le umpleti in mod egal cu umplutura  rezultata si le dati la cuptor in jur de 40 de minute.

Cu cateva minute inainte de a le scoate din cuptor, am pus pe fiecare jumatate felii subtiri de branza, Cantitatea poate varia in functie de preferintele voastre, puteti folosi orice fel de branza va place.

Se servesc fiebinti, dar si reci sunt la fel de bune.


Pofta Buna!

17.01.2014

Tort Angry Birds



Saptamana trecuta am sarbatorit ziua baiatului meu cel mare, iar in mare graba i-am facut un tort ....:)