23.12.2012

20.12.2012

Tortilla cu cascaval + ochiuri

Un mic dejun satios, sau de ce nu un pranz. Tortilla prajite si umplute cu cascaval, iar langa ochiuri tari, peste care am pus la cerintele sotului cascaval...delicios:)




Pofta Buna!!

14.12.2012

Placinta cu smantana si marar



Aceasta placinta am facut-o in ideea de a folosi anumite produse din frigider care urmau sa expire, este foarte gustoasa .

Ingrediente:
-un pachet foi de placinte
-500 gr smantana
-8 oua
-marar verde tocat
-sare dupa gust


Preparare:
Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Ungeti o tava cu putin ulei. Impartiti foile de placinte in jumatate. Asezati in tava jumatate din foi, ungandu-le pe fiecare cu putin ulei.
Amestecati bine smantana , ouale, mararul si putin sare, apoi turnati peste foi umplutura dupa are o acoperiti cu restul de foi, pe care trebuie, la fel ,sa le ungeti cu ulei pe fiecare foaie.
Introduceti tava la cuptor , in jur de 40 de minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra.Lasati sa se raceasca si apoi serviti cu multa pofta.
Va puteti "juca" cu ingredinetele, in sensul ca puteti adauga branzeturi, alte condimente.... in functie de preferinte.


Pofta Buna!

07.12.2012

Raffaello cake

Un tort pe care l-am servit ieri de ziua mea, foarte bun. Reteta am luat-o de pe blog-ul Laurei Sava

Ingrediente blat:
-250 gr biscuiti simpli
-150 gr unt nesarat
-50 gr nuca de cocos(in plus fata de reteta)


Ingrediente crema:
400 ml lapte de cocos(conserva)
250 gr crema de branza
180 gr zahar
4 foite de gelatina sau 8 gr in granule
in jur de 19 bomboane raffaello
2-3 linguri de lichior Pina Colada(puteti inlocui cu esenta de rom)
50 gr nuca de cocos


Preparare:
Macinati biscuitii.  Topiti untul si il amestecati cu biscuitii pisati. In plus fata de reteta am pus 50 gr nuca de cocos la biscuitii macinati si untul topit. Tapetati cu folie alimentara o forma de tort, puneti baza si presati bine cu mana.


Pentru crema:
Inmuiati gelatina in putina apa rece.Puneti la foc laptele de cocos cu zahar si lasati pana da in clocot. Luati vasul de pe foc, adaugati gelatina si amestecati pana aceasta se dizolva. turnati laptelele de cocos peste crema de branza si amestecati bine pana s-a omogenizat toata compozitia. Adaugati lichiorul de cocos, daca aveti, daca nu puneti esenta de rom.


Peste baza de biscuiti, asezati pe margine bomboane raffaello, presatile putin in baza, iar peste turnati crema. Mie mi s-au ridicat bomboanele de pe baza si in plus am pus bomboane si pe mijloc. Deasupra presarati nuca de cocos. Lasati tava la rece peste noapte.


Pofta Buna!



04.12.2012

Tort Egiptean/ Egyptian cake





Va propun un tort foarte gustos, de ceva vreme am tot zis ca-l fac, uite ca i-a venit randul si nu-mi pare rau , a fost foarte apreciat. L-am facut pentru ziua sotului meu, decorat simplu :)

Reteta am luat-o de pe blog-ul Amaliei




Ingrediente foi:
Se coc separat 3 foi. Pentru o foaie avem nevoie de: 2 albuse. 2 linguri de zahar, 1/2 lingura faina si 40 grame alune macinate(sau nuca) , eu am folosit alune de padure.

Pentru crema 1:
6 galbenusuri
6 linguri de zahar
340 ml lapte
2 linguri faina sau amidon
170 gr unt nesarat
esenta de vanilie


Pentru crema 2:
200 ml frisca
150 grame zahar
120 grame alune zdrobite(sau nuca)
                               



Mai intai de toate preparam foile: Se bat spuma cele 2 albusuri, apoi adaugam zaharul si mai batem pana acesta se topeste. Punem faina si alunele macinate, amestecam usor si intindem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mic(170 de grade) in jur de 25 de minute. Procedam la fel si cu celelalte 2 foi. Dupa ce am copt foile , le lasam la racit si ne ocupam de creme.


Crema 1:
Amestecam cele 6 galbenusuri cu zahar, amidon si lapte, avand grija sa nu formam cocoloase. Punem vasul pe foc si amestecam mereu pana compozitia se ingroasa ca si o budinca. O luam de pe foc si o lasam la racit.Dupa ce crema s-a racit adaugam untul moale , adaugand cate putin o data ,iar la sfarsit punem si esenta de vanilie.


Crema 2:
Punem la topit 150 gr de zahar, iar dupa ce s-a topit il intindem in strat subtire pe o hartie de copt. Il lasam sa se raceasca apoi il luam si il zdrobim.
Frisca se bate tare apoi adaugam zaharul ars zdrobit si alunele.


Asamblare:

Asezam prima foaie , 1/3 din crema 1, 1/3 din crema 2, a 2-a foaie si tot asa pana terminam foile, ultimul strat fiind crema 2. lasam tortul la rece cateva ore, ideal ar fi peste noapte, decoram dupa gust si servim cu pofta.



Pofta Buna