30.05.2012

Piept de pui cu dovlecei sote



Daca vreti sa aveti o cina usoara uite un exemplu numai bun pentru asa ceva.
Ingrediente:
piept de pui
dovlecei
condimete
Preparare:
Condimentam pieptul de pui, il ungem cu putin ulei de masline si-l prajim bine pe ambele parti sau ideal ar fi facut la gratar.
Ca si garnitura am ales dovlecelul, pe care l-am curatat de coaja, l-am dat pe razatoarea mare si l-am calit in putin ulei, cateva minutele.
Langa am facut si o salata!
Rapid, gustos, sanatos !!!
Pofta Buna!

29.05.2012

Paine cu cartofi/ Potato bread/Pane di patate



Este prima data cand fac paine cu cartofi...a fost delicioasa, iar painea a ramas moale si a 3-a zi!
Nu am ingrediente exacte, am framantat un aluat din circa 500 gr faina la care am adaugat si 200-300 gr piure de cartofi, care imi ramasese de ieri si ca sa nu-l arunc ,mi-am zis sa-l folosesc la o painica!!!
Pofta Buna!

25.05.2012

Spuma de Capsuni!!!!

Uitasem de spuma de capsuni, dar o vazusem pe blog-ul Biancai http://biancams76.blogspot.ca/2012/05/spuma-de-capsuni.html,arata demential de bine...si am zis ca si eu fac, la naiba cu caloriile.....!!!
Eu am folosit asa:
-3 albuse batute spuma cu 6 linguri de zahar
- 300 gr capsuni, pe care i-am pasat la robot

Am lasat putin piure de capsuni deoparte, iar restul l-am amestecat cu albusurile spuma.
Am pus putin piure pe fundul unui pahar, apoi spuma de capsuni si inca putin piure deasupra, dar lasati-va imaginatia sa curga si ornatile cum vreti:)rezultatul e oricum foarte bun!!!!




Pofta Buna!!!

24.05.2012

Supa crema de broccoli si conopida


O supa crema rapid de preparat, delicioasa, sanatoasa , cu putine calorii....servita cu crutoane facute in casa!
Am folosit un buchetel de broccoli si jumatate de conopida si cativa catei de ustuoi pe care le-am pus la fiert.
Dupa ce s-au fiert le pasam,apoi adaugam putin cate putin din apa in care au fiert pana avem consistenta dorita!Se pune sare dupa gust.
Crutoanele se fac la fel de simplu, cateva felii de paine taiate in cubulete mici pe care le saram, piperam, le stropim cu ulei de masline , oregano, rozmarin...fiecare dupa prefeinte...apoi le punem intr-o tava si le bagam la cuptor pana se rumenesc frumos!!!
Pofta Buna!

21.05.2012

Provocarea Secreta - Papanasi by " La mama acasa"

Pentru luna Mai , la Provocarea secreta ,Ama(http://amainbucatarie.blogspot.ca/) mi-a facut cunostinta cu un alt blog frumos http://www.lamamaacasa.com din care mi-am ales sa fac Papanasi! Un deliciu!!!! http://www.lamamaacasa.com/2011/08/papanasi-ca-la-mama.html
Ingrediente:
300 gr branza de vaci
2 oua
2 linguri de faina
1 lingura de gris
zahar vanilat
smantana si dulceata pentru servit
in plus fata de reteta am pus putin zahar si in compozitie:),plus eu am pus mai multa faina, compozitia mea era foarte moale....iar de frica ca nu o sa fie pufosi am pus si praf de copt:)
Preparare:
Se amesteca bine ingredientele, apoi se formeaza gogosele , pe care le prajiti in ulei, dupa care le scoateti pe hartie de bucatarie sa se absoarba uleiul.
Mie mi-au iesit 4 bucati mari si am facut si 4 bucatele mici.
Se servesc calde , imbracate in smantana si dulceata!!! Buneeeee!:)

07.05.2012

Desert rapid



Cand simtiti nevoia de ceva dulce si rapid de preparat, uite o varianta gustoasa si rapida:ricotta, biscuiti si capsuni.
Am mixat ricotta cu 2-3 linguri de frisca lichida , zahar vanilat si zahar dupa gust.Am spalat si taiat bucatele cativa capsuni , iar in plus mai aveti novoie de cativa biscuiti, pe care ii inmuiati in putin lapte.
Asamblare: Biscuiti bucatele, ricotta, capsuni ....un deliciu rapid!
Pofta Buna!!