28.06.2010

26.06.2010

CARTOFI FRANTUZESTI




NU STIU CARE E ORIGINEA ACESTEI RETETE, DACA CHIAR E DE ORIGINE FRANCEZA...DAR STIU CA SUNT BUNI:))
INGREDIENTE:
6 CARTOFI MARIME MEDIE
4 OUA
CASCAVAL
SARE SI PIPER

PENTRU SOS:
UN PIC DE UNT
2 LINGURI DE FAINA
O CANITA LAPTE
250 ML SMANTANA
SARE SI PIPER
1 OU

MOD DE PREPARARE
CARTOFII SE FIERB IN COAJA IN JUR DE 25 DE MINUTE. FIERBEM SI OUALE 10 MINUTE.
DUPA CE AU FIERT SI CATOFII SI OUALE SE LASA LA RACIT,IAR INTRE TIMP PREPARAM SOSUL.
IN PUTIN UNT RUMENIM 2 LINGURI DE FAINA, ADAUGAM LAPTELE SI AMESTECAM BINE SA NU SE FACA COCOLOASE,APOI PUNEM SI SMANTANA,LASAM SA DEA UN CLOCOT, SARAM SI PIPERAM ,IAR LA SFARSIT PUNEM SI OUL,AMESTECAM BINE SI DAM DEOPARTE.

CARTOFII SI OUALE SE CURATA DE COAJA SI SE TAIE RONDELE.
INTR-UN VAS DE YENA UNS CU UNT AM PUS JUMATATE DIN CARTOFI, TOATE CELE 4 OUA, PUTINA SARE .RADEM CASCAVAL SI TURNAM JUMATATE DIN SOS.


PESTE PUNEM RESTUL DE CARTOFI,CASCAVAL RAS SI SOSUL RAMAS,
DAM LA CUPTOR LA 190 DE GRADE PANA SE RUMESTE FRUMOS DEASUPRA.



POFTA BUNA!

25.06.2010

STRAWBERRY MILKSHAKE





O BAUTURA IN CARE PUTETI JONGLA CU INGREDIENTELE,FACAND-O PE PLACUL SI GUSTUL VOSTRU!
IATA CE AM FOLOSIT EU:

CAPSUNI
2-3 LINGURITE DE ZAHAR
1/2 PAHAR DE LAPTE
1 IAURT DE FRUCTE
AR FI FOST IDEAL SI PUTINA INGHETATA,DAR NU AM AVUT:NEXT TIME:)

SE PUN TOATE INGREDINETELE IN BLENDER SI SE MIXEAZA CATEVA SECUNDE.
SE POATE SERVI CU FRISCA DEASUPRA:)

POFTA BUNA!

24.06.2010

SALATA CAPRESE/CAPRESE SALAD/INSALATA CAPRESE




O SALATA PE PLACUL MEU, USOARA SI GUSTOASA.


INGREDIENTE:
200 GR MOZZARELLA DE BIVOLITA,DAR MERGE SI CEA DE VACA
2 ROSII
ULEI DE MASLINE
OTET BALSAMIC
SARE,PIPER
FRUNZE DE BUSUIOC
PREPARARE:
SE TAIE ROSIILE SI MOZZARELLA RONDELE SI SE ASEAZA, ALTERNATE,PE O FARFURIE(PLATOU).
SE PRESARA SARE SI PIPER, SE STROPESTE CU ULEI DE MASLINE SI OTET BALSAMIC,IAR LA SFARSIT PRESARAM BUSUIOC .
POFTA BUNA!


21.06.2010

ELEPHANT LAKE,HARCOURT,ONTARIO,CANADA

ACEST WEEKEND NE-AM RELAXAT LA UN LAC MINUNAT,DENUMIT ELEPHANT LAKE DUPA FORMA SA:) http://www.silverspringscottages.com/

A FOST FOARTE FRUMOS, CU EXCEPTIA TANTARILOR:)) SI A GAZELOR....

PROPRIETARII CABANUTELOR UNDE NE-AM CAZAT SUNT ROMANI,DECI NE-AM SIMTIT CA SI ACASA...TOTI CEI CARE ERAU CAZATI ERAU ROMANI...

LACUL ESTE SUPERB, CU PLAJA DE NISIP....IDEAL PENTRU COPII...CU SIGURANTA VOM MAI MERGE.

MIERCURI ,PE 23, VOI POSTA SI TORTUL BUNICII MELE,FACUT DE GIOVANNA, NOI AM SURPRINS-O MAI DEVREME:))ASA-S SURPRIZELE.
AM SA VA POVESTC ATUNCI CE SI CUM...VA LAS A VA DELECTATI CU POZE:)









































MULTUMESC GIOVANNA PENTRU TORT! ESTI MINUNATA!


PROBABIL DEJA ATI CITIT PE BLOGUL GIOVANNEI....AM APELAT LA TALENTUL EI SA-I FACA BUNICII MELE UN TORT! II MULTUMESC FRUMOS...AM SA REVIN CU POZE,DE INDATA CE LE PRIMESC SI IMI CER SCUZE CA NU AM POSTAT MAI DEVREME,DAR AM FOST PLECATI LA UN LAC SI NU ERA SEMNAL LA TELEFON..SA NU MAI VORBIM DE INTERNET...ASA CA ,CU MII DE MULTUMIRI GIOVANNEI..REVIN MAI TARZIU CU POZE ...ATAT CU TORTUL CAT SI CU POZE DIN VACANTA!

GIOVANNA SCUZE...AM COPIAT O POZA DE LA TINE..NU TE SUPERI ASA-I?

17.06.2010

14.06.2010

PANNA COTTA

UN DESERT RACORITOR..SINCER ESTE PRIMA DATA CAND IL FAC,DESI STIAM DE EXISTENTA LUI..RUSINE SA-MI FIE.
RETETA AM LUAT-O LA INTAMPLARE DE PE GOOGLE,DAR POATE ERA MAI BINE SA FAC MAI MULTE CERCETARI SI S-O IAU DE PE VREUN SITE ITALIAN...ORICUM ESTE SUPER GUSTOASA.

INGREDIENTE:
AM FACUT PORTIE DUBLA:
500 ML FRISCA LICHIDA
500 ML LAPTE GRAS
120 GR ZAHAR
2 PLICULETE DE GELATINA
4 LINGURI DE APA
VANILIE

PREPARARARE:



GELATINA SE PUNE LA INMUIAT IN CELE 4 LINGURI DE APA.
RESTUL INGREDIENTELOR SE PUN INTR-UN VAS, PE FOC, SI SE LASA PANA IN MOMENTUL IN CARE INCEPE SA FIARBA.
SE IA DE PE FOC,SE ADAUGA GELATINA SI SE AMESTECA BINE.
COMPOZITIA O PUNEM IN CUPE SI O DAM LA RECE 2-3 ORE,SAU PANA SE INCHEAGA BINE.

NOI AM SERVIT-O CU SOS DE CAPSUNI,ADICA CATIVA CAPSUNI PASATI LA BLENDER.
O PUTETI SERVI CU SOSUL PREFERAT..CARAMEL, CIOCO........SI LISTA POATE CONTINUA!


POFTA BUNA!

12.06.2010

COTLET DE PORC CU SOS PORTOCALIU/PORK TENDERLOIN WITH SAUCE/FILETTO DI MAIALE CON SUGO












NU STIAM CUM SA-I SPUN ,DAR NU E NIMIC SPECIAL IN ACEASTA RETETA, DOAR UN SIMPLU EXPERIMENT...DESI BANUI CA S-A MAI FACUT ACEASTA RETETA....
SE IA O BUCATA COTLET DE PORC,CONDIMENTATA, SE RUMENESTE PE TOATE PARTILE ,LANGA SE ARUNCA 2 MORCOVI SI 2 FIRE DE CEAPA VERDE,SE MAI LASA CATEVA MINUTE.
SE STINGE CU O CANA DE APA CALDA SI SE LASA LA FOC MOALE IN JUR DE 45 DE MINUTE,DUPA CARE FELIEM COTLETUL SI IL PUNEM INAPOI IN VAS.
ARUNCAM SI CATIVA CATEI DE USTUROI ,MAI LASAM 3-4 MINUTE ,DUPA CARE SCOATEM CARNEA AFARA,IAR MORCOVII SI CEAPA II PASAM LA BLENDER,SE MAI ADAUGA PUTINA APA SA SE FORMEZE UN SOS MAI LICHID.
SE PROBEAZA DE SARE SI SE SERVESTE CU CARTOFI PIURE!
POFTA BUNA!


10.06.2010

PAINE SI PLACINTE











AZI MI-A VENIT POFTA DE PAINE FACUTA IN CASA. GANDINDU-MA EU ASA, LA PAINEA CE URMA S-O PREPAR ,MI-AM ZIS CA NU VOR STRICA SI CATEVA PLACINTE,CU BRANZA ....HMMM SUNT CU BURTA PLINA:))




AM RENUNTAT SA MAI CAUT RETETA DE PAINE........DOAR BUNI A MEA CUM PROCEDA?CU MULT SPOR,SUFLET...FARA ATATEA RETETE SCRISE...PRIN VIU GRAI ,DIN MAMA IN MAMA.




CUM SI EU AM STAT PE LANGA EA,MAI ALES CAND FACEA PLACINTE.....CRED CA SUNT DESTUL DE PRICEPUTA SA FAC UN ALUAT FARA RETATA!




A IESIT O PAINE..SUPER BUNA..IAR DE PLACINTE NU MAI ZIC...








INGREDIENTE:
8 CANI DE FAINA
3 PLICULETE DROJDIE USCATA(3X 8g)
2 LINGURI ZAHAR
1 LINGURA RASA SARE
8 LINGURI DE ULEI
4 CANI APA CALDUTA.




PREPARARE:

MAIA:DROJDIA SE PUNE LA DIZOLVAT IN PUTINA APA CALDUTA,IN CARE PUNEM ZAHARUL SI ULEIUL.



FAINA SE PUNE INTR-UN VAS ADANC ,SE PUNE SAREA SI SE AMESTECA BINE.
SE FACE O ADANCITURA IN MIJLOC SI SE TOARNA MAIAUA.




INCEPEM SA FRAMANTAM ,PUNAND CATE PUTINA APA CALDUTA, PANA ALUATUL NU SE MAI LIPESTE DE MANA SI DE PERETII VASULUI.




PRESARAM PUTINA FAIANA, ACOPERIM VASUL CU FOLIE TRANSPARENTA SI LASAM LA DOSPIT CAM 2 ORE.




DUPA CE A DOSPIT, AM IMPARTIT ALUATUL IN DOUA.




DIN JUMATE' AM COPT O PAINE,CAM 45 DE MINUTE LA 190 GRADE.




DIN CEALALTA AM FACUT PLACINTE:))








POFTA BUNA!








07.06.2010

RISOTTO




INGREDIENTE:


4 BUC PIEPT DE PUI


1 1/2 CANA OREZ


VIN ALB


1 CEAPA


2-3 LINGURI ULEI


UN CUBULET DE UNT


1 ARDEI GRAS ROSU


PARMEZAN RAS




PREPARARE:


CEAPA SE CALESTE IN ULEI,APOI SE ADAUGA SI PIEPTUL DE PUI TAIAT CUBULETE MICI SI SE LASA 2-3 MINUTE.


SE ADAUGA OREZUL ,SE PUNE 1/2 CANA VIN ALB SI SE LASA CATEVA MINUTE, PANA SE EVAPORA VINUL,LA FOC MAI IUTE.


SE CONDIMENTEAZA CU SARE SI VEGETA SI ADAUGAM PUTINA APA FIERBINTE , SE LASA SA FIARBA,LA FOC MOALE,COMPLETAND MEREU CU APA ,PANA CE SE FIERBE OREZUL.


LA SFARSIT ADAUGAM SI ARDEIUL GRAS TAIAT CUBULETE MICI, CUBUL DE UNT SI O MANA DE PARMEZAN RAS.


SE PROBEAZA DE SARE.


SE AMESTECA BINE SI MAI LASAM UN 1-2 MINUTE PE FOC.




POFTA BUNA!










05.06.2010

PRAJITURA CU FANTA








CRED CA TOATA LUMEA CUNOASTE ACESTA PRAJITURA.....ESTE UNA DIN PREFERATELE MELE:) ACASA O FACEM MEREU IMPREUNA CU MAMA:)

DE ACEASTA DATA NU AM FOLOSIT SUC FANTA, IN CANADA NU SE GASESTE,DECAT LA MAGAZINELE ROMANESTI SAU POLONEZE...ASA CA ,AM FOLOSIT CE SUC AVEAM IN CASA:) SI NEACIDULAT:)


INGREDIENTE BLAT:
6 OUA
7 LINGURI DE ZAHAR
7 LINGURI DE FAINA
1 LINGURITA PRAF DE COPT



INGREDIENTE CREMA:
500 GR BRANZA DE VACI
250 GR UNT LA TEMPERATURA CAMEREI
ZAHAR PUDRA DUPA GUST
COAJA DE LA O LAMAIE
ESENTA DE ROM SAU VANILIE
STAFIDE(OPTIONAL)NU AM AVUT:)



INGREDIENTE GLAZURA:
2 PLICURI DE BUDINCA(ZMEURA)
700 ML SUC FANTA(SAU CE AVETI)
2-3 LINGURI DE ZAHAR


PREPARARE:

SE PREPARA UN BLAT DIN 6 OUA, SE COACE 20-25 DE MINUTE LA 190 DE GRADE SI SE LASA LA RACIT.

BRANZA DE VACI SE MIXEAZA BINE CU UNTUL,PANA DEVINE PUFOASA,SE ADAUGA SI COAJA DE LAMAIE,ESENTA SI ZAHARUL PUDRA. SE LASA DEOPARTE.

600 ML DE SUC SE PUN LA FOC ,CU 2-3 LIGURI DE ZAHAR. 100 ML DE SUC SE AMESTECA CU PRAFUL DE LA CELE 2 BUDINCI.CAND INCEPE SA FIARBA SUCUL SE ADAUGA SI BUDINCA SI SE LASA SA FIARBA CATEVA MINUTE,PANA SE INGHEAGA BINE. SE LASA SA SE RACEASCA PUTIN.


ASAMBLARE:

FORMA IN CARE AM COPT BLATUL SE TAPETEAZA CU FOLIE TRANSPARENTA. SE ASEAZA BLATUL RACIT.DE ACESTA DATA AM INSIROPAT PUTIN BLATUL , CU LAPTE,MEREU MI SE PARE CA BLATUL ESTE UN PIC SEC:).

PESTE SE NIVELEAZA CREMA DE BRANZA.

LA SFARSIT PUNEM SI GLAZURA(RACORITA,NU FIERBINTE) SE NIVELEAZA UNIFORM SI DAM TAVA LA RECE CATEVA ORE.

POFTA BUNA!






















03.06.2010

BISCUITI CU MIGDALE SI CIOCOLATA/ALMONDS CHOCOLATE PINWHEELS/GIRANDOLE CON MANDORLE E CIOCCOLATO









M-AM INSPIRAT DINTR-O REVISTA PENTRU ACESTI GUSTOSI BISCUITI.

DUPA CE VA PREZINT RETETA,VA OFER SI CATEVA PREMII ,OFERITE MIE DE CATRE PANSY:)

SI PLUS CATEVA POZE CU FLORILE DIN GRADINA MEA:)

INGREDIENTE:
250 GR UNT
140 GR ZAHAR
2 OUA
2 LINGURI DE LAPTE
2 LINGURITE EXTRACT DE MIGDALE
100 GR MIGDALE MACINATE
1 LINGURITA PRAF DE COPT
FAINA CAT CUPRINDE
2-3 LINGURI MIX DE CIOCOLATA CALDA

PREPARARE:

INTR-UN BOL SE SPUMEAZA UNTUL IMPREUNA CU ZAHARUL.

SE ADAUGA OUALE,LAPTELE SI ESENTA DE MIGDALE SI SE AMESTECA BINE.
ADAUGAM SI MIGDALELE MACINATE ,PRAFUL DE COPT SI FAINA.

IN RETETA ORIGINALA SE PUNEA MAI PUTINA FAINA, DAR MIE MI S-A PARUT PREA MOALE ALUATUL, ASA CA, AM MAI ADAUGAT PANA S-A FORMAT UN ALUAT COMPACT.

COMPOZITIA SE IMPARTE IN 2 PARTI EGALE, IAR INTR-UNA ADAUGAM PRAFUL DE CIOCOLATA CALDA(SAU CACAO, DEPINDE CE PREFERATI).

CA SA VA FIE MAI USOR DE INTINS ALUATUL VA FOLOSITI DE HARTIE PERGAMENT.

FIECARE JUMATATE SE INTINDE , INTRE 2 FOI PERGAMENT, DE ACEEASI DIMENSIUNE ,IN FORMA DREPTUNGHIULARA.

CU MARE GRIJA PUNEM FOILE INTINSE UNA PESTE ALTA.
PUTETI TAIA MARGINILE , DACA VRETI SA FIE CAT MAI PERFECT SUPRAPUSE.
APOI SE RULEAZA ALUATUL SI SE DA LA RECE 1 ORA.

SE TAIE FELII SUBTIRI SI SE COC LA 190 GRADE PENTRU 10-12 MINUTE!

POFTA BUNA!


SI ACUM PREMIILE :)






SI ACUM FLORILE:)