31.05.2010

PRAJITURA CU BUDINCA SI BISCUITI/SOCIAL TEA COOKIES AND PUDDING CAKE/TORTA CON BUDINO E BISCOTTI




UN DESERT RAPID, FARA COACERE, MAI ALES PENTRU IUBITORII DE BUDINCA.

INGREDIENTE:
BISCUTI,IN JUR DE 600 GR
2 PLICURI DE BUDINCA,LA ALEGERE(VANILIE SI CIOCO,EU)
GLAZURA(OPTIONAL)


PREPARARE:

BUDINCILE SE PREPARA CONFORM INSTRUCTIUNILOR DE PE AMBALAJ.
EU AM FOLOSIT O FORMA DE CHEC,DEOARECE NU-MI AJUNGEAU BISCUITII PENTRU O FORMA DREPTUNGHIULARA.
SE IAU BISCUITII SI SE DAU PRIN PUTIN LAPTE,DUPA CARE II ASEZAM PE FUNDUL FORMEI.
PESTE TURNAM O BUDINCA, DEASUPRA ASEZAM IAR BISCUITI,PESTE CEALALTA BUDINCA SI TERMINAM CU UN STRAT DE BISCUTI.
DA LA RECE CATEVA ORE .
DEASUPRA PUTETI PUNE FRISCA, SAU CIOCOLATA TOPITA.




POFTA BUNA!


28.05.2010

CHEESEBURGER




PENTRU CINA AM FACUT CATE UN CHEESEBURGER..RAPID, MAI ALES CA ,CARNEA ERA GATA PREPARATA,CONGELATA, DE PUI,SLABA SI SUCULENTA:))))




ASA CA,AM DAT DRUMUL LA BARBEQUE.....NU TREBUIE DEZGHETATE ,SE PUN DIRECT PE BARBEQUE SI SE LASA 8-10 MINUTE PE FIECARE PARTE.




SE IA CHIFLA ROTUNDA SE TAIE IN DOUA SE PUNE CASCAVAL, CARNEA,CASCAVAL SI SE INFRUMUSETEAZA CU ROSII SI CASTRAVETI.


AM RENUNTAT LA MAIONEZE SI ALTE SOSURI....CICA SA FIE MAI HEALTHY:))

27.05.2010

PULPE INVELITE IN PROSCIUTTO/PROSCIUTTO WRAPPED CHICKEN/POLLO AVVOLTO IN PROSCIUTTO




INGREDIENTE:
10 PULPE DE PUI
10 FELII DE PROSCIUTTO
SARE, PIPER, VEGETA
ULEI DE MASLINE
PUTINA APA


PREPARARE:

PULPELE SE SPALA ,SE CONDIMENTEAZA ,SE STROPESC CU PUTIN ULEI,APOI SE INVELESC IN PROSCIUTTO,SI SE FIXEAZA FIECARE CU O SCOBITOARE.


SE PUN INTR-O TAVA, SE PUNE PUTINA APA IN TAVA SI SE INTRODUC LA 180 DE GRADE,APROXIMATIV 45 DE MINUTE.


SE SERVEC CU GARNITURA PREFERATA,EU AM ALES OREZ:)

17.05.2010

PUI CU MAZARE/CHICKEN WITH PEAS /POLLO CON PISELLI



AVAND IN VEDERE CA MAINE, PE SEARA, PLECAM LA OTTAWA,AM ZIS SA FAC AZI CEVA SA-MI RAMANA SI PE MAINE....ASA AM AJUNS LA PUI CU MAZARE:)

INGREDIENTE:
1 PUI(1KG)
1 CONSERVA MAZARE
1 CEAPA
SARE,PIPER,VEGETA,BOIA DULCE
2 LINGURI SMANTANA
PUTIN ULEI
PUTINA APA

PREPARARE:
IN PUTIN ULEI AM CALIT CEAPA CU SARE,PIPER SI BOIA DULCE,APOI AM ADAUGAT SI PUIUL,SPALAT,CURATAT DE PIELE SI TAIAT BUCATI.
L-AM LASAT 2-3 MINUTE PE FIECARE PARTE,APOI AM ADAUGAT PUTINA APA, VEGETA SI L-AM LASAT SA FIARBA LA FOC MOALE.
DUPA CE S-A FIERT AM ADAUGAT SI 2 LIGURI DE SMANTANA,AM POTRIVIT DE SARE SI AM ADAUGAT SI MAZAREA.
AM LASAT SA MAI FIARBA CATEVA MINUTE SI GATA MANCARICA.


IAR ACESTE FIIND ZISE, VA SALUT CU DRAG SI CRED CA NE "REVEDEM" DOAR SAPTAMANA VIITOARE,DUPA MINI VACANTA NOASTRA.
UNUL DIN MOTIVELE PENTRU CARE PLECAM LA OTTAWA,ADICA MOTIVUL CEL MAI IMPORTANT:)) AM INTERVIU PENTRU VIZA(SUA).......SA VEDEM DACA AM FATA DE S.U.A. SAU NU:)))VOI REVENI CU DETALII SI IMPRESII:)
DIN OTTAWA MERGEM IN VIZITA LA MONTREAL LA NISTE PRIETENI DRAGI NOUA:)
VA SALUT SI REVIN CU POZE,ASTA IN CAZUL IN CARE VOI AVEA CU CE FACE:))))

PREMII SI CEVA DE PAPA:)

MULTUMESC PANSY PENTRU PREMII SI FLORI!




IAR ACUM PAPA,CARE NU E NIMIC SPECIAL,DOAR CA DE ACEASTA DATA LA PIREUL DE CARTOFI AM PUS 2-3 FIRE DE CEAPA VERDE CALITA,PENTRU UN GUST MAI BOGAT:))




POFTA BUNA!







16.05.2010

CHIFTELE DE RICOTTA CU SPANAC





INGREDIENTE:
300 GR SPANAC CONGELAT
300 GR RICOTTA
1 OU
2-3 LINGURI PESMET
100 GR PARMEZAN RAS FIN
SARE SI PIPER




PREPARARE:
SE DECONGELEAZA SPANACUL,SE SCURGE BINE DE APA SI SE TOACA MARUNT,DUPA CARE SE AMESTECA CU RESTUL INGREDIENTELOR.
SE FORMEAZA CHIFTELUTE,PE CARE LA DAM PRIN PESMET SI LE PRAJIM IN ULEI.


POFTA BUNA!






14.05.2010

OVEN BAKED SANDWICHES


SE IA FELII DE PAINE,SE UNG DIN BELSUG CU UNT, PESTE ASEZAM FELII DIN MEZELUL PREFERAT SI ACOPERIM CU CASCAVAL.

DAM LA CUPTOR, LA TEMPERATURA MAXIMA, PANA SE RUMENESC USOR DEASUPRA!

LE RACORIM CU PUTINA SMANTANA GRASA!



POFTA BUNA!

SALATA DE BROCCOLI SI CONOPIDA/ BROCCOLI AND CAULIFLOWER SALAD/INSALATA DI BROCCOLI E CAVOLFIORE



PENTRU ASEARA AM FACUT CEVA USOR SI DIETETIC: O SALATA


INGREDIENTE:
UN BUCHETEL DE BROCCOLI
PUTINA CONOPIDA(VERDE,AM AVUT EU)
UN MORCOV RAS
UN FIR DE CEAPA VERDE TOCAT
PATRUNJEL VERDE TOCAT
SARE
ULEI DE MASLINE
OTET BALSAMIC
PUTIN MUSTAR CU HREAN


PREPARARE:

CONOPIDA SI BROCCOLI LE-AM OPARIT 3-4 MINUTE.



INTR-UN CASTRON AM PUS MORCOVUL RAZALIT,FIRUL DE CEAPA TOCAT,PATRUNJELEU,APOI AM ADAUGAT SI CONOPIDA SI BROCCOLI.

DIN PUTIN ULEI DE MASLINE,OTET,MUSTAR SI SARE AM FACUT DRESSING
. L-AM PUS PESTE INGREDIENTE SI AM AMESTECAT BINE.


POFTA BUNA!

13.05.2010

CHEC CU PERE + PREMII





ASEARA AM FACUT UN MIC CHEC DIN 3 OUA IN CARE AM PUS 4 PERE FACUTE PIREU:))


ASA SI ACUM PREMIILE:

MULTUMESC FRUMOS DANUTZEI : http://retetegg.blogspot.com/2010/05/premii.html PENTRU PREMIILE OFERITE! LE OFER MAI DEPARTE TUTUROR!










12.05.2010

FETTUCCINE ALFREDO




IUBITORILOR DE PASTE RECOMAND SA INCERCE ACEASTA RETETA.....ESTE FOARTE BUNA, SOSUL ESTE CREMOS.....YUMMY
RETETEA PENTRU SOS O AM DE AICI:http://find.myrecipes.com/recipes/recipefinder.dyn?action=displayRecipe&recipe_id=224875

INGREDIENTE:
PENTRU SOSUL ALFREDO:
1 LINGURA UNT
1 1/4 CUPS FRISCA PENTRU GATIT
3/4 CUP PARMEZAN RAS
1/2 LINGURITA SARE
1/4 LINGURITA PIPER

PASTELE SE PUN LA FIERT DUPA INSTRUCTIUNILE DE PE AMBALAJ.
INTR-O CRATICIOARA SE PUNE UNTUL LA TOPIT, APOI SE ADAUGA FRISCA,PARMEZANUL,SAREA SI PIPERUL SI SE LASA SA DEA IN CLOCOT 1 MINUT.
DUPA CE PASTELE AU FIERT SE SCURG DE APA SI SE PUN PESTE SOS.
SE AMESTECA BINE SI SE SERVESC IMEDIAT!


POFTA BUNA!

10.05.2010

ARIPIOARE CU CARTOFI ,LA CUPTOR/CHICKEN WINGS AND WEDGES POTATOES /ALI DI POLLO E PAPATE, AL FORNO




ARIPILE LE-AM PREPARAT IN URMATORUL MOD:

AM PUS ,LA OCHI,FAINA,APOI BOIA DULCE,PRAF DE USTUROI,OREGANO,ROZMARIN,CIMBRU,SARE,VEGETA,PIPER SI CEVA CONDIMENTE PENTRU PUI.

AM AMESTECAT TOATE INGREDIENTELE, SI AM DAT ARIPILE PRIN ACEST AMESTEC,DUPA CARE LE-AM PUS PE O TAVA (CU HARTIE DE COPT) SI LE-AM DAT LA CUPTOR ,180 GRADE, PANA S-AU RUMENIT FRUMOS.

CARTOFII I-AM PREGATIT ASA:

I-AM CURATAT,SPALAT SI TAIAT FELII GROASE, APOI AM PUS PUTIN MUSTAR CU HREAN,SARE, VEGETA, ROZAMRIN,OREGANO, CATEI DE USTUROI PISATI,BOIA DULCE SI I-AM AMESTECAT BINE.

INTR-O FORMA REZISTENTA LA FOC,AM PUS BUCATELE DE UNT,PESTE AM PUS CARTOFII SI AM MAI PUS DEASUPRA PUTIN UNT.

I-AM DAT SI PE EI LA CUPTOR ,IMPREUNA CU ARIPILE PANA S-AU RUMENIT.


AU IESIT O BUNATATE......EU I-AM SERVIT CU UN SOS DULCE-PICANT DE CHILI ,IAR SOTULUI A FOST MUSAI SA-I FAC MUJDEI.



POFTA BUNA!










09.05.2010

HAPPY MOTHER'S DAY AND SOMETHING SWEET...:)




AZI SE SARBATORESTE ZIUA MAMEI, IN CANADA, DAR SI IN MULTE ALTE TARI, ASA CA UREZ TUTUROR MAMICELOR "LA MULTI ANI".

VA PUN SI LINK-UL DACA VRETI SA CITIT MAI MULT DESPRE:http://en.wikipedia.org/wiki/Mother


SI ACUM DULCELE: PRAJITURA CU MERE SI BEZEA!



INGREDIENTE PENTRU BLAT:
4 OUA
10 LINGURI DE ZAHAR
10 LINGURI DE ULEI
10 LINGURI DE LAPTE
12 LIGURI DE FAINA
1 PLIC PRAF DE COPT
VANILIE




INGREDIENTE UMPLUTURA:
1 KG DE MERE
ZAHAR DUPA GUST
COAJA DE LA O LAMAIE
PRAF DE SCORTISOARA



INGREDIENTE BEZEA:
4 ALBUSE
8 LINGURI DE ZAHAR



PREPARARE:
MAI INTAI CURATAM MERELE, LE DAM PE RAZATOARE SI LE PUNEM LA CALIT IMPREUNA CU ZAHARUL, SCORTISOARA SI COAJA DE LAMAIE.
APOI LE LASAM LA RACIT.


BLATUL:
SE FREACA GALBENUSURILE CU ZAHARUL,PANA SE SPUMEAZA,APOI ADAUGAM PE RAND ULEIUL,APOI LAPTELE,IAR LA SFARSIT FAINA,PRAFUL DE COPT SI VANILIA.

SE TAPETEAZA O TAVA CU HARTIE DE COPT,PUNEM IN EA ALUATUL SI DAM TAVA LA CUPTOR,LA 180 DE GRADE,15 MINUTE.


INTRE TIMP BATEM ALBUSURILE SPUMA, APOI ADAUGAM SI ZAHARUL.

DUPE CELE 15 MINUTE,SCOATEM TAVA DE LA CUPTOR,PUNEM MERELE,IAR DEASUPRA ALBUSUL SI DAM IAR LA CUPTOR PANA ALBUSUL ESTE USOR RUMEN DEASUPRA.

ESTE SUPER BUNA!!!!! VA POFTESC S-O INCERCATI

POFTA BUNA!










08.05.2010

SALATA DE PASTAI/WAX BEANS SALAD/INSALATA DI FAGIOLI


PENTRU ACESTA RETETA M-AM INSPIRAT DE PE BLOGUL LAUREI:http://savalaura.blogspot.com/2009/07/salata-de-fasole-verde.html


INGREDIENTE:

1 CONSERVA FASOLE PASTAI(GALBENE)500 GR

1 MORCOV

3 CATEI DE USTUROI

MAIONEZA+2 LINGURI DE SMANTANA

SARE,PIPER


PREPARARE:

SE DESFACE CONSERVA ,IAR FASOLEA SE SCURGE DE ZEAMA.( IN CONSERVA MEA FASOLEA ERA DEJA TAIATA)

FASOLEA O PUNEM INTR-UN BOL,IN CARE ADAUGAM :MORCOVUL (CURATAT SI SPALAT)DAT PE RAZATOAREA MICA,3 CATEI DE USTUROI PISATI SI MAIONEZA AMESTECATA CU 2 LINGURI DE SMANTANA.

AMESTECAM TOTUL BINE,DUPA CARE POTRIVIM DE SARE SI PIPER.


SIMPLU,RAPID SI GUSTOS!


POFTA BUNA!

05.05.2010

MENIUL DE IERI







IERI NE-AM DAT PE GRATARE SI FRIGARUIE.






PENTRU FRIGARUIE AM FOLOSIT:



PIEPT DE PUI TAIAT CUBULETE



CARNE DE VITEL TAIATA CUBULETE



CIUPERCI



ARDEI GRAS



CEAPA






CARNEA AM STROPIT-O CU PUTIN ULEI, AM PRESARAT SARE, VEGETA, PIPER ,USTUROI PISAT SI AM LASAT-O ASA O JUMATATE DE ORA.



LA FEL AM PROCEDAT SI CU CIUPERCILE SI ARDEIUL GRAS.



LUAM BETE DE FRIGARUIE SI PUNEM PE FIE CARE,IN ORDINEA DORITA 2-3 BUCATI DIN FIECARE.






AM AVUT SI CATEVA STEAK-URI DE VITA .



TOATE LE-AM SERVIT CU SALATA DE ROSII SI CASTRAVETI, PLUS O SALATA DE CIUPERCI CU SUNCA SI NELIPSITUL MUJDEI CU SMANTANA.






PENTRU SALATA DE CIUPERCI CU SUNCA AM FOLOSIT ASA:(PRIETENA MEA D. DE LA MONTREAL,AFLATA IN VIZITA LA NOI, A PREPARAT-O:))



2 CONSERVE DE CIUPERCI



600 GR SUNCA TAIATA CUBULETE



CASTRAVETI MURATI



2-3 CATEI DE USTUROI PISATI



MAIONEZA CAT CUPRINDE



SARE SI PIPER.



TOATE SE AMESTECA IMPREUNA SI GATA SALATA.






IAR MUSAI LANGA UN PAHAR DE BERE RECE!









POFTA BUNA!









02.05.2010

RED VELVET CUPCAKES WITH CREAM CHEESE FROSTING







AM FACUT PENTRU MAINE ACESTE MINUNATE CUPCAKE-URI, DENUMITE CATIFEA ROSIE CU TOPPING DIN CREMA DE BRANZA, DECORATE DUPA INSTRUCTIUNILE GIOVANNEI! http://giovannascakes.blogspot.com/2010/04/flower-cupcakes-photo-tutorial.html



MULTUMESC MULT GIOVANNA!



AM SA REVIN CU DETALII ,RETETA SI MAI MULTE POZE!
P.S. :
V-AM PROMIS CA AM SA REVIN CU RETETA:)),ECI RETETA AM LUAT-O DE AICI:http://blog.pinkcakebox.com/red-velvet-cupcakes-2006-12-09.htm
NU AM MODIFICAT NIMIC ,DOAR CA TREBUIA SA PUNMAI MULT COLORANT ROSU,A MELE FIIND MARO SI NU ROSII.
INGREDIENTE:
PENTRU 24 BUCATI
2 1/2 CUPS FAINA
1 1/2 CUPS ZAHAR
1 LINGURITA PRAF DE COPT
1 LINGURITA SARE
1/4 CUP CACAO
1 1/2 CUP ULEI VEGETABIL
1 CUP LAPTE
2 OUA MARI
3 LINGURI COLORANT ROSU LICHID
2 LINGURI DE OTET
1 1/2 LINGURITE EXTRACT DE VANILIE
PREPARARE:
PREINCALZITI CUPTORUL LA 180 DE GRADE.
INTR-UN BOL AMESTECATI TOATE INGREDIENTELE USCATE.
IN ALT BOL AMSTECATI LAPTELE SI CELE 2 LINGURI DE OTET SI LASATI ASA 10 MINUTE APOI ADAUGATI ULEIUL,OUALE,COLORANTUL,VANILIA SI AMESTECATI BINE,DUPA CARE INCEPETI SA ADUGATI SI INGREDIENTELE USCATE.
PUNETI COMPOZITIA IN MOD EGAL IN 2 TAVI DE MUFFINS,SAU LE FACETI PE RAND,12 SI 12.
PRIMELE 12 LE-AM UMPLUT PREA MULT, ASTFEL INCAT MI-AU IESIT DOAR 17:))
SE DAU LA CUPTOR PENTRU 10-12 MINUTE ,SCRIE IN RETETA ,DAR EU LE-AM LASAT 20 DE MINUTE,DUPA 12 MINUTE SCOBITOAREA IESEA MURDARA.
LE LASATI 12 MINUTE SI IN CAZU IN CARE MAI TREBUIE LASATE LE MAI LASATI:)
FROSTING-UL DE BRANZA:
450 GR CREMA DE BRANZA
4 CUPS ZAHAR PUDRA
1 CUP UNT MOALE
1 LINGURITA EXTRACT DE VANILIE
1 LINGURITA ESENTA DE LAMAIE(OPTIONAL)
AMESTECATI CREMA DE BRANZA CU UNTUL PANA SE FACE PUFOASA,APOI ADAUGATI SI ESENTELE.
SE ADAUGA SI ZAHARUL PUDRA TREPTAT SI SE AMESTECA BINE DUPA FIECARE DATA.
SE ACOPERA CUPCAKE-URILE CU ACEST FROSTING,IAR DACA AVETI CHEF LE PUTETI DECORA CA SI MINE, SAU LE PUTETI LASA ASA SIMPLE .
MIE SINCER MI SE PAR GUSTOASE.
LE-AM TINUT LA FRIGIDER,DAR AM OBSERVAT CA SUNT MAI BUNE LASATE SA STEA 15-20 DE MINUTE LA TEMPERATUA CAMEREI SUNT MAI MOI.
SOTUL A ZIS CA SUNT BUNE,DOAR CA UN PIC CAM SECI.....ACUM STITI CUM E DEPINDE DE GUSTURI,PLUS MAI ERAU INCA 2 FELURI DE DULCIURI ADUSE DE 2 PRIETENE, SI DEJA NU MAI STIAM CARE ESTE MAI GUSTOASA...TOATE NE PLACEAU:))