27.01.2010

SALATA EXOTICA/EXOTIC SALAD/INSALATA ESOTICA


NU STIU CARE ESTE NUMELE ORIGINAL AL ACESTEI SALATE, O AM DE LA O PRIETENA CARE O ARE DE LA MAMA EI , CARE O ARE DE LA O COLEGA :))))SI TOT ASA.

INGREDIENTE:
200 GR CASCAVAL DAT PE RAZATOAREA MARE
O CONSERVA DE ANANAS BUCATELE
O CONSERVA DE PORUMB
4-5 CATEI DE USTUROI PISATI
2 LINGURI DE SMANTANA
2 LINGURI DE MAIONEZA


PREPARARE:
CONSERVELE SE SCURG DE ZEAMA.
SE AMESTECA TOATE INGREDIENTELE SI GATA SALATA.
AVETI DOAR GRIJA CA CONSERVA DE PORUMB SI CEA DE ANANAS SA FIE APROXIMATIV DE ACELASI GRAMAJ.ESTE O SALATA CU UN GUST FOARTE INTERESANT , BUN...MERITA S-O FACETI.

POFTA BUNA!

FLUTURE/BUTTERFLY/FARFALLA


PENTRU TORTUL WILTON , INITIAL FACUSEM UN FLUTURE, DAR NU MI-A PLACUT FOARTE MULT, NICI CULORILE, AM AMESTECAT RAMASITE DE GUM PASTE....NICI CUM A ARATAT LA FINAL,DAR IL POSTEZ SA VA DAU POATE O MICA IDEE .
AM FOLOSIT O FORMA DE INIMA SI UNA DE FRUNZA, DAR PUTETI FOLOSI DOAR INIMA, DACA NU AVETI FORMA DE FRUNZA, DOAR SA FIE 2 FORME DE INIMA DE DIMENSIUNI DIFERITE.
DUPA CUM V-AM SPUS AM AMESTECAT RAMASITE DE GUM PASTE, SI AM TAIAT 2 INIMI SI 2 FRUNZE. PE FIECARE AM MAI DECUPAT MICI CERCULETE SI ALTE MODELASE CU AJUTORUL VARFURILOR DE SPRITAT.
IL PUTETI ASAMBLA, IN SENSUL SA LIPITI FORMELE INTRE ELE SI SA FACE PE MIJLOC UN SUL MIC DIN ACELASI MATERIAL SAU LE PUTETI LASA ASA SA SE USUCE SI PUTETI DECORA CUPCAKES, INFINGAND FORMELE IN FRISCA SAU IN CREMA CU CARE LE DECORATI.
EU SPER SA VA AJUTE UN PIC, STIU CA NU SUNT PREA BUNA IN A DA EXPLICATII CUM SA PROCEDATI...DAR LASATI-VA IAMGINATIA SA CURGA, IMPROVIATI ...

MARGARETE DIN GUM PASTE/GUM PASTE DAISIES/MARGHERITE DI GUM PASTE





AM SA VA ARAT TEHNICA WILTON DE A FACE MAGARETE.
AVETI NEVOIE DE "GUM PASTE", UN BURETE SUBTIRE, FORMA DE MARGARETA , PUTINA APA , O PENSULA SUBTIRE, PUTIN ZAHAR PUDRA, UN SUCITOR MIC(SAU CEL PE CARE IL FOLOSITI IN CASA) SI O UNEALTA SPECIALA PENTRU GUM PASTE CARE SE NUMESTE "BALL TOOL".IMI CER SCUZE DAR NU STIU IN ROMANESTE CUM S-AR PUTEA CHEMA.....

CUM SE PROCEDEAZA:
SE INTINDE O FOAIE SUBTIRE DIN GUM PASTE DUPA CARE DECUPAM CU AJUTORUL FORMEI DE MARGARETE, O MARGARETA, NORMAL.
CA SA NU SE LIPEASCA GUM PASTE-UL PE SUPRAFATA DE LUCRU SE PUDREAZA CU PUTIN ZAHAR PUDRA.
FORMA DECUPATA O ASEZAM PE UN BURETE SUBTIRE, IAR CU AJUTORUL UNELTEI SPECIALE, CU PARTEA CURBATA APASAM USOR CA SI CUM AM TRASA O LINIE, DIN VARFUL PETELEI SPER INTERIOR.
MAI FACEM INCA O MARGARETA ,IN ACELASI MOD, DUPA CARE PUNEM PUTINA APA PE MIJLOCUL UNEI FLOARE, IAR CEALALTA O ASEZAM DEASUPRA, AVAND GRIJA CA PETALELE SA SE INTERCALEZE, IAR CU CAPATUL CELALALT AL UNELTRI(O BILA)APASAM USOR PE MIJLOC.
SE FACE O BILA POTRIVA , PENTRU CENTRUL MARGARETEI, CARE SE POATE COLORA CU GALBEN SAU PORTOCALIU SI O LIPIM, TOT CU PUTINA APA, PE CENTRU.
PENTRU ARATA CAT MAI REALA, BILA MICA INAINTE DE A O LIPI O PUTEM APASA USOR PE O SITA, LUAD FORMA ACESTEIA, DUPA CARE O LIPIM LA MIJLOC.
ASTFEL FLOAREA FACUTA O PUNEM INTR-O FORMA DE BRIOSA SA IA O FORMA MAI CURBATA SI SE LASA LA USCAT PESTE NOAPTE.
SPER CA M-AM EXPRIMAT DESTUL DE BINE..ORICUM POZELE VORBESC SI ELE.
NU ESTE FOARTE GREU DE FACUT, IAR DACA NU VETI UNEALTA DESPRE CARE AM VORBIT, NU VA SPERIATI, PUTETI IMPOVIZA, EVENTUAL CU CAPATUL UNEI PENSULE, APASATI USOR PE FIECARE PETALA.

LEAPSA- CE SE GASESTE IN POSETA TA?

AM PRIMIT ACEASTA LEAPSA DE MA MARIANA, MULTUMESC:)
CE SE GASESTE LA MINE IN POSETA NU SE GASESTE LA VOI:)))SI ANUME:3-4 SCUTECE, SERVETELE UMEDE, 2 STICLE CU LAPTE, SNACK-URI(UN FRUCT, BISCUITI, BOMBONELE),SI IN SPATIUL CARE MAI RAMANE PUN POTMONEUL, CHEILE DE LA CASA SI TELEFONUL:))))))

ASA CA SPER CA LA VARA SA-L SCAP PE FIUL MEU DE SCUTECE SI SA AM LOC DE ALTE TAMPENII IN POSETA:)))

24.01.2010

WILTON CLASS




NU AM MAI POSTAT DESPRE WILTON....DECI, PE 12 IAN. AM LIPSIT DE LA UN CURS, FIIND ZIUA FIULUI MEU, DAR AM RECUPERAT SAPTAMANA TRECUTA.
FETELE AU INVATAT SA FACA BAZA UNEI GAROAFE, APOI AM TERMINAT DE FACUT GAROAFA, MAI FACUSERA O CUTIUTA ...IN FINE, NU CEVA GREU DE INVATAT, DE ACEEA NICI NU AM MAI POZAT TORTUL, EU NEAVAND TOATE ELEMENTELE SI AM CONSIDERAT CA NU MERITA SA IROSESC FONDANT.
AM SA INCERC SA PUN PAS CU PAS CUM SE FACE O GAROAFA...E GREU SI SA MODELEZI , SA FACI POZE, PLUS LUCRAM CU "GUM PASTE" CARE SE USCA FOARTE REPEDE...

DAR AM SA VA PREZINT CE TORT AM PREGATIT PE MARTI, CA TEMA DE CASA.
FIECARE TREBUIE SA FACA ACASA UN TORT, SA-L DECORAM CUM VREM NOI SI SA-L DUCEM LA CURS.
NU ESTE UN TORT ADEVARAT, ESTE CEL DE LA CURS DIN POLISTIREN, DOAR CA AM DAT FONDANTUL PORTOCALIU JOS, SI L-AM REACOPERIT CU FONDANT ALB SI L-AM DECORAT CU FLORI...CATEVA CALE, O ORHIDEE(NU FOARTE REUSITA), FRUNZAE DE IEDERA, MARGARETE SI 2 FLUTURI CUMPARATI.
SPER SA VA PLACA.

CALELE SE FAC FOARTE USOR..EU M-AM INSPIRAT DE PE UN VIDEO :http://www.designmeacake.com/id43.html
VA EXPLICA PAS CU PAS CUM SE FACE O CALA.
ALE MELE NU SUNT FOARTE REUSITE, LE-AM FACUT IN MARE GRABA:)
FACUSEM MAI MULTE FLORI, TRANDAFIRI, GHERBERA, GAROAFE, DAR IN MOMEMTUL DECORARII AM CONSIDERAT CA NU ARATAU BINE LANGA CALE...ASA CA NU LE-AM FOLOSIT.
E TARE MISTO SA FACI FLORI, E GREU, TREBUIE MULT EXERCITIU....DAR SPER CA IN TIMP SA-MI FORMEZ PROPRIUL STIL...:)

22.01.2010

PIFTIE/PORK JELLY/GELATINA DI MAIALE



FAC SI EU PENTRU PRIMA DATA PIFTIE, ADICA RACITURI, ASA LE ZICEM NOI LA CLUJ.
MA BUCUR CA MI-AU IESIT, CA S-AU INGHEGAT...ERAM PREGATITA CU GELATINA LA ATAC IN CAZ DE ESEC, DAR SE PARE CA NU A FOST NEVOIE.
SUNT CHIAR FOARTE BUNE, SEMN CA AM AVUT O PROFESOARA FOARTE BUNA SI ANUME PE MAMA:))CA DRAGA DE EA LE FACE TARE BUNE.

INGREDIENTE:
2 PICIOARE DE PORC
2 CAPATINI DE USTUROI
CATEVA BOABE PIPER
SARE
1 MORCOV

PREPARARE:


AM SPALAT SI PUS LA FIERT PICIOARELE DE PORC, AM ADAUGAT O CAPATANA DE USTUROI(CURATATA), MORCOVUL ,SAREA SI BOABELE DE PIPER.
AM LASAT LA FOC UN PIC MAI TARE PANA AM LUAT TOATA SPUMA LASATA DE CARNE ,DUPA CARE AM DAT LA FOC MIC SI AM LASAT SA FIARBA APROXIMATIV 3 ORE.
CAM INAINTE CU O ORA AM ADAUGAT SI CEALALATA CAPATANA DE USTUROI SI AM POTRIVIT DE SARE.
ELE SUNT GATA CAND CARNEA CADE DE PE OASE SI ESTE MAI LIPICIOASA.
CA SA FITI SIGURE CA VI SE INCHEAGA LUATI PUTINA ZEAMA SI O PUNETI IN FRIGIDER SI ASTEPATI VREO 20-30 DE MINUTE. MIE MI SE INGHEGASE, DECI INSEAMNA CA ERA GATA.
SE STRECOARA ZEAMA, CARNEA SE LASA SA SE RACEASCA ,DUPA CARE AVEM GRIJA SA NU MAI RAMANA OASE SI O IMPARTIM IN MOD EGAL IN CASTROANE , DUPA CARE PUNEM ZEAMA CAT SA ACOPERE CARNEA.
SE DA LA RECE PANA A DOUA ZI!
SE SERVESTE DEASUPRA CU UN AMESTEC FACUT DIN BOIA DULCE,SARE SI PIPER SI CHIAR SE POATE STROPI CU ZEAMA DE LAMAIE!

POFTA BUNA!

21.01.2010

CIORBA DE VARZA/CABBAGE SOUP/ZUPPA DI CAVOLO


INGREDIENTE:
1/4 VARZA TAIATA FIDELUTE
1 CIOLAN MIC AFUMAT
1 MORCOV
1 PATRUNJEL
1 BUC TELINA
PUTIN SUC DE ROSII
MARAR SI PATRUNJEL VERDE ,TOCAT MARUNT
SARE, VEGETA
SMANTANA PENTRU SERVIT


PREPARARE:
VARZA SE TAIE FIDELUTE SUBTIRI.
SE CURATA MORCOVUL SI PATRUNJELUL SI SE DAU PE RAZATOAREA MICA, IAR TELINA AM RUPT-O BUCATI.LE-AM PUS PE TOATE INTR-O OALA, AM ADAUGAT SI CIOLANUL(SPALAT)SI AM PUS APA PESTE ELE, CAT SA LE ACOPERE.
SE SAREAZA SI SE LASA LA FOC MOALE SA FIARBA.
DUPA CE ESTE BINE FIERT CIOLANUL, SE SCOATE, SE CURATA EXCESUL DE GRASIME , IAR CARNITA O TAIEM BUCATELE MICI SI SE PUNE INAPOI IN CIORBA.
SE ADAUGA PUTIN SUC DE ROSII, MARAR SI PATRUNJEL VERDE TOCAT SI SE LASA SA MAI DEA UN CLOCOT.
SE POTRIVESTE DE SARE SI VEGETA. SE POATE DREGE CU SMANTANA, DAR EU AM PREFERAT SA-SI PUNA FIECARE IN FARFURIE.

POFTA BUNA!

19.01.2010

TORTILLA CU CASCAVAL/TORTILLA WITH CHEESE/TORTILLA CON FORMAGGIO




CEVA FOARTE RAPID DE PREPARAT SI FOARTE GUSTOS.
NE TREBUIE:
TORTILLA(EU AM FOLOSIT 4 BUC)
CASCAVAL
PUTIN ULEI

PREPARARE:

INTR-O TIGAIE PUNETI PUTIN ULEI, CA SI PENTRU CLATITE, LASATI SA SE INCINGA, PUNETI O TORTILLA, PE JUMATE DIN EA PRESARATI CASCAVAL RAS, DUPA CARE O IMPATURATI IN DOUA, O LASATI SA SE RUMENEASCA SI O INTORCETI SI PE PARTEA CEALALTA SA SE RUMENEASCA.

SI GATA PAPA! SE SERVESC CALDE, SIMPLE SAU CU SMANTANA DEASUPRA.
ESTE O MANCARE RAPIDA, ATUNCI CAND VA ESTE FOAME SI AVETI LA INDEMANA TORTILLA:)


POFTA BUNA!

18.01.2010

PLACINTA CU URDA SI UN PREMIU/RICOTTA PIE AND A PRIZE/TORTA CON RICOTTA E UN PREMIO




ACEST PREMIU , PRIMIT DE LA ELENA(WWW.BUCATARIAELENEI.BLOGSPOT.COM), IL OFER MAI DEPARTE TUTUROR.
THIS PRIZE IS FOR EVERYONE, SO PLEASE TAKE IT, DO NOT BE SHY ,IT'S FREE:))
QUESTO PREMIO C'E PER TUTTE LE RAGAZZE :)))


ASEARA AM REFACUT PLACINTA,DOAR CA DE ACESTA DATA AM UMPLUT-O CU URDA .
ALUATUL ESTE ACELASI DE LA PLACINTA CU MERE, ACEEASI CANTITATE.

PENTRU UMPLUTURA AM FOLOSIT:
454 GR URDA
ZAHAR PUDRA DUPA GUST
UN PUMN DE STAFIDE
4 OUA
VANILIE,ROM
COAJA RASA DE PORTOCALA
1 OU PENTRU UNS DEASUPRA

PREPARARE:


SE AMESTECA FOARTE BINE INGREDINETELE .
IN VAS AM INTINS JUMA' DE ALUAT, AM PUS UMPLUTURA, IAR DEASUPRA AM PUS FASII DE ALUAT.
DIN RESTUL DE ALUAT AM MODELAT SI 2 TRANDAFIRASI.
SE UNGE DEASUPRA CU OU.
AM DAT PLACINTA LA CUPTOR, LA 180 DE GRADE ,PANA S-A RUMENIT FRUMOS:)
GATA:))ESTE SUPER BUNA SI ASA.


POFTA BUNA!

17.01.2010

SOMON CU OREZ/SALMON WITH RICE/SALMONE CON RISO



INGREDIENTE:

6 BUCATI SOMON, EU LE-AM CUMPARAT GATA MARINATE IN VIN SI CONDIMENTATE
PUTINA ZEAMA DE LAMAIE
PUTIN ULEI
SARE

BUCATILE DE SOMON LE-AM PUS INTR-UN VAS TERMOREZISTENT ,LE-AM STROPIT CU PUTINA ZEAMA DE LAMAIE SI PUTIN ULEI, AM PRESARAT PUTINA SARE SI LE-AM INTRODUS LA CUPTORUL PREINCALZIT(200 GRADE)PENTRU APROXIMATIV 25 DE MINUTE.
VASUL L-AM ACOPERIT CU FOLIE DE ALUMINIU, IAR LA SFARSIT AM LASAT VASUL DESCOPERIT PENTRU CATEVA MINUTE SI AM ADAUGAT CATEVA RAMURELE DE MARAR.

LANGA AM FACUT OREZ CU LEGUME

PENTRU OREZ AM FOLOSIT:
O MANA DE LEGUME CONGELATE
O CANITA DE OREZ
O CEAPA MICA
SARE, PIPER, VEGETA
PUTIN ULEI





INTR-O CRATITA AM PUS PUTIN ULEI, IN CARE AM CALIT CEAPA SI LEGUMELE, APOI AM ADAUGAT SI OREZUL, L-AM LASAT UN PIC SI AM TURNAT PESTE 3 CANITE DE APA.
SE LASA SA FIARBA LA FOC MIC , 20 DE MINUTE.

POFTA BUNA!

16.01.2010

PIEPT DE PUI RULAT CU SUNCA/CHICKEN BREAST WITH HAM/PETTO DI POLLO CON PROSCIUTTO



PENTRU AZI AM PREPARAT PIEPT DE PUI RULAT CU SUNCA.

INGREDIENTE:
3 BUC PIEPT DE PUI
2-3 CATEI DE USTUROI
6 FELII DE SUNCA AFUMATA DE CURCAN(SAU CE AVETI)
PUTIN ULEI DE MASLINE
3 LINGURI MIX DE VEGETALE(OPTIONAL)
CONDIMENTE:SARE, PIPER, ROZMARIN, OREGANO


PREPARARE:
PIEPTII DE PUI SE SPALA, DUPA CARE SE BAT FOARTE BINE.
SE AMESTECA PUTIN ULEI, USTUROI PISAT SI CONDIMENTE ,CU CARE SE FREACA BINE PIEPTII DE PUI, PE AMBELE PARTI.
PE FIECARE BUCATA SE PUNE 2 FELII DE SUNCA, O LINGURA MIX DE LEGUME SI SE RULEAZA.
SE PRIND CU SCOBITORI, SAU ATA.
INTR-UN VAS REZISTENT LA FOC SE PUNE PUTIN ULEI, SE PUN BUCATILE DE PIPET SI SE DAU LA CUPTOR(200 GRADE)PANA SE PATRUNDE BINE CARNEA, APROXIMATIV 35-40 DE MINUTE.


AM SERVIT LANGA CATEVA LEGUME CONGELATE, TRASE LA TIGAIE, SI PUTIN SPANAC RAMAS DE IERI:)





POFTA BUNA!

PLACINTA CU MERE/APPLE PIE/TORTA DI MELE





AM SA REVIN CU RETETA,MERG LA SOMN...DAR VA ZIC ATAT...E DELICIOASA!


Ok, deci revin cu reteta, pe care am luat-o de pe www.gourmandine.ro.
Am facut usoare modificari, si anume: am facut doar juma'de reteta, la aluat am adaugat coaja rasa de lamaie, iar la mere am adaugat, coaja de la o portocala si zeama de la juma' de lamaie.

Ingrediente:
250 gr faina
75 gr margaina
75 gr zahar pudra
1 ou
1/2 plic praf de copt(eu am pus o lingurita)
1,5 linguri smantana
coaja rasa de la o lamaie
ulei pentru uns tava
1 ou pentru uns deasupra

Umplutura:
4 mere mari
6 linguri de zahar
zahar vanilat, scortisoara
coaja rasa de la o portocala
zeama de la 1/2 lamaie

Preparare:
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare.Se pun intr-o craticioara, iar peste se pune: zaharul, vanilia , scortisoara, coaja de portocala si zeama de lamaie si se pun la foc potrivit sa se caleasca.
Dupa ce s-au calit, se dau deoparte si se lasa sa se raceasca.

Din ingredientele pentru aluat se framanta un aluat,care se imparte in 2 parti egale.
Se intind 2 foi de forma si marimea tavii folosite. Atentie ca aluatul se manevreaza mai greu, este foarte fraged.Infainati bine suprafata de lucru si rulati foaia pe sucitor sa va fie mai usor s-o transferati in tava.




Asamblare:
Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se aseaza in tava o foaie de aluat , peste se pune umplutura, se niveleaza, iar deasupra cealalta foaie , pe care o intepam cu furculita din loc in loc.
Placinta de unge deasupra cu un ou si se da la cuptor(180 grade) pentru aproximativ 20-25 de minute, sau pana este rumena deasupra.







Dupa ce s-a racit se pudreaza cu zahar.
Este atat de buna, este gen prajitura bunicii cu mere, doar ca mult mai pufoasa, frageda, o aroma si gust farte bun de la portocala, zeama de lamaie o face nu foarte dulce...ce sa mai zic o bunatate, s-a terminat rapid...pacat cu nu am facut portie normala sau chiar dubla...dar cica incercam sa slabim:)))


POFTA BUNA!

15.01.2010

CHIFTELE IN SOS DE TOMATE DULCE-ACRISOR/MEATBALLS IN SWEET-SOUR TOMATOS SAUCE/POLPETTE IN SUGO DI POMODORI


MI-AU RAMAS CATEVA CHIFTELUTE SI MI-A VENIT POFTA SA LE PAP CUM MI LE FACEA BUNICA, IN SOS DE TOMATE DULCE-ACRISOR.

INGREDIENTE SOS:
1 LINGURA DE FAINA
2 LINGURI DE ULEI
O CANA SUC DE ROSII
1/2 CANA APA
2 LINGURITE ZAHAR

PREPARARE:
SE PUNE FAINA LA CALIT IN ULEI, SE LASA 1 MINUT, APOI SE PUNE SUCUL DE ROSII SI APA SI SE AMESTECA FOARTE BINE, SE PUNE SI ZAHARUL SI SE LASA SA DEA UN CLOCOT, LA FOC MOALE, 3-4 MINUTE,DUPA CARE PUTEM PUNE CHIFTELE IN SOS.



MIE IMI PLAC FOARTE MULT ASA.
FACETI UN PIURE DE CARTOFI LANGA.....EU LE-AM PAPAT ASA SIMPLE:)


POFTA BUNA!

14.01.2010

CIUPERCI UMPLUTE/STUFFED MUSHROOMS/FUNGHI RIPIENI



LANGA CHIFTELELE DE VITA AM PREGATIT SI CIUPERCI UMPLUTE...HMMM MIE IMI PLAC TARE MULT!

INGREDIENTE:
CATEVA BUCATI DE CIUPERCI MAI MARI(EU AM AVUT 8)
O CEAPA MICA
4 FELII DE SUNCA AFUMATA DE CURCAN
2 LINGURI SMANTANA
PATRUNJEL VERDE TOCAT
FELII DE CASCAVAL
SARE, PIPER
PUTIN UNT
2 LINGURI DE ULEI DE MASLINE


PREPARARE:
CIUPERCILE SE SPALA SI SE CURATA DE PICIOR.
CEAPA SE CURATA , SE SPALA SI SE TOACA MARUNT. TOCAM SI PICIORUSELE CIUPERCILOR , LA FEL FACEM SI CU SUNCA.
INTR-UN VAS PUNEM 2 LINGURI DE ULEI DE MASLINE, APOI PUNEM CEAPA SI PICIORUSELE ,LE CALIM PUTIN, ADAUGAM SI SUNCA, LASAM 2-3 MINUTE, DUPA CARE ADAUGAM 2 LINGURI DE SMANTANA.
SE IA DE PE FOC, SE POTRIVESC DE SARE SI PIPER SI SE PUNE PUTIN PATRUNJEL VERDE TOCAT.



CIUPERCILE LE PUNEM INTR-UN VS REZISTENT LA FOC, LE SARAM PUTIN SI PUNEM CATE PUTIN UNT IN FIECARE SI IN VAS.
IMPARTIM UMPLUTURA PE FIECARE CIUPERCA, IAR DEASUPRA LE PUNEM BUCATI DE CASCAVAL.







SE INTRODUC LA CUPTOR LA 180 DE GRADE PANA SE RUMENESC DEASUPRA!

POFTA BUNA!

CHIFTELE DIN CARNE DE VITA/BEEF MEATBALLS/POLPETTE DI MANZO


PENTRU AZI AM GATIT CATEVA CHFTELE DIN CARNE DE VITA !

INGREDIENTE:
O TAVITA CARNE MACINATA DE VITA
1 OU
PATRUNJEL VERDE TOCAT
2 CATEI DE USTUROI PISATI
CONDIMENTE:SARE, PIPER SI VEGETA

PREPARARE:
SE AMESTECA TOATE INGREDIENTELE FOARTE BINE, SE POTRIVESC DE SARE DUPA CARE FORMAM CU MANA BILE DE MARIMEA DORITA.
SE PRAJESC IN ULEI.


POFTA BUNA!

13.01.2010

Detalii








Vreau sa multumesc tuturor celor care mi-au lasat mesaj de urari pentru fiul meu, va multumesc din suflet.
Am avut o petrecere frumoasa, initial am zis ca nu facem nimic, iar ieri dimineata vorbeam cu sotul daca iesim sau nu in oras cu prietenii apropiati, moment in care ma suna o prietena buna sa-i ureze la multi ani fiului, si discutand noi cu ea, daca facem sau nu ceva, unde sa mergem..., ea foarte amabila a zis sa pregatim ceva de mancare si sa mergem cu totii la ea acasa. Un gest foarte frumos.
V-am zis noi trebuia sa ne mutam, casa inca este in sanier, asa ca stam inca in chirie, iar aici nu avem loc de oastepti, eu am 4 scaune, si invitatii sunt cam 15-20, si suntem toti asa mai apropiati.:))
Noroc ca o buna prietena venise la noi la o cafea, asa am rugat-o frumos sa ma ajute sa pregatim ceva pana dupa-masa, am intrat in "priza" si am pregatit asa:salata de vinete, salata de fasole cu ton, salata de boeuf, salata de calamari si creveti, friptura de porc si de pui, lasagna, 2 platouri cu mezeluri.
Ii multumesc frumos, ca majoritatea le-a preparat ea, ea muncind ani buni in Italia ca si bucatar.

In ceea ce priveste tortul, nu am facut poze pas cu pas, am poza cu tortul neornat si cu sectiune, dar promit ca voi incerca sa postez (cu alte ocazii)cum se fac figurinele!

Tort cu mousse de zmeura si mousse de ciocolata alba.

Ingrediente blat:
8 oua
8 linguri de zahar
4 linguri de ulei
un plic praf de copt
4 linguri de lapte
zahar vanilat
2 linguri de ciocolata instant(puteti pune cacao)
10 linguri de faina

Preparare blat:
Se separa ouale, albusurile se bat spuma, iar galbenusurile le-am frecat impreuna cu zaharul, uleiul, laptele, praful de copt, ciocolata instant si zaharul vanilat.
Am adaugat compozitia de galbenusuri peste albusuri, am amestecat usor cu teleul, dupa care am adaugat si faina.
L-am copt la 180 de grade pentru 30 de minute.
Dupa ce s-a racit l-am taiat in 3.

Retetele de mousse le-am luat de pe:www.bucataras.ro(prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura)


Preparare mousse de zmeura:
300 grame zmeura congelata
200 grame frisca lichida
1 plic de gelatina

Zmeura am pus-o intr-un vas, la foc moale cat sa se incalzeasca, am pasat-o un pic cu furculita, iar peste am pus plicul de gelatina.
Se bate frisca dupa care se amesteca cu zmeura.



Preparare mousse de ciocolata alba:
100 gr ciocolata alba
300 ml frisca lichida.
1 pliculet de gelatina

Ciocolata impreuna cu 150 ml din frisca se pune la topit, dupa care se adauga gelatina.Restul de frisca de bate tare, dupa care se amesteca cele 2 compozitii.

Montare tort:



In forma in care am copt tortul, am pus folie transparenta, am asezat un blat, l-am insiropat cu suc de portocale, iar peste am pus moussul de zmeura. Se pune al 2-lea blat, se insiropeaza, iar peste se pune moussul de ciocolata si se acopera cu ultimul blat , care deasemenea se insiropeaza.

Se da la frigider pentru cateva ore.
Am acoperit tortul cu un strat de frisca colorata in verde dupa care am asezat decoratiile. Normal fondantul nu se pune peste frisca, ori peste buttercream ori peste fondat, dar nu-mi plac nici una la gust:)))

Cum a fost tortul la gust? Cam sec....majoritatea ar fi preferat doar moussul fara blat....sau f putin blat, desi l-am insirotp destul de tare.:))

Daca ceva nu va este in clar, va rog sa ma intrebati si va raspund cu mare drag.

Am sa incerc zilele urmatoare sa postez si retele preparatelor facute de prietena mea, ca au iesit toate super bune:))))

12.01.2010

TORT JUNGLA/JUNGLE CAKE



ACUM 2 ANI PE 12 IANUARIE A SOSIT PE LUME FIUL MEU,ESTE CEL MAI FRUMOS SENTIMENT , DRAGOSTEA DE MAMA:)
II UREZ LA MULTI ANI PUIULUI MEU, MAMI SI TATI IL IUBESTE MULT.
AM SA REVIN CU DETALII!

10.01.2010

PAINE IMPLETITA/BREAD/PANE





Ieri mi-a venit pofta de paine in casa, asa ca am cautat o reteta care sa-mi faca cu ochiul si am gasi-o pe gourmandine.ro.

Ingrediente:
500 gr faina alba
240 ml lapte
50 gr unt topit
1 plic drojdie uscata
o lingura sare
o lingurita de zahar

Preparare:
Precizez ca eu am facut potie dubla.
Din ingredintele de mai sus se framanta un aluat,dupa care se lasa la dospit 2-3 ore.
Dupa ce a dospit impartim aluatul in 3 parti egale, iar fiecare parte o intindem dupa care o rulam.



Procedam la fel cu celelalte 2 ,astfel avem rezultate 3 suluri pe care le impletim.



Punem painea intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o mai lasam la crescut juma' de ora, dupa care o ungem cu galbenus de ou amestecat cu apa.
O puteti lasa asa simpla sau puteti presara susan, mac, sare mare...depinde ce doriti.Eu am pus susan si sare mare.




O introducem la cuptorul preincalzit, la 180 de grade,pentru 30-45 de minute.

Este super buna, aseara nu am asteptat sa se raceasca complet si i-am taiat coltul.....hmmm ce buna e!:)


Pofta Buna!